Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Galerijā "Jēkabs" notiks mākslas darbu izsole

Easyget.lv, 01.04.2014. 09:38

5. aprīlī galerijā "Jēkabs" notiks vērienīga mākslas darbu izsole, kurā kopumā iekļautas 153 lotes, pārstāvos Latvijas XX gadsimta vecmeistaru un mūsdienu autoru darbus.

Izsolē dažādu tematiku un tehniku izpildījumā varēs iegādāties XX gadsimta Latvijas mākslas meistaru veikumu. Ziedu un ainavu gleznojumi būs pieejami no izcilā latviešu klusās dabas žanra aizsācēja, Latvijas Mākslas akadēmijas pedagoga un aktīvā sabiedriskā darbinieka Leo Svempa. Latvijas nacionālās glezniecības skolas pirmavota Vilhelma Purvīša meistardarbnīcas audzēkņus pārstāvēs koloristikas virtuozs Eduards Kalniņš, ziedu meistars Ansis Artums, kā arī Valdis Kalnroze, Arvīds Egle, Jānis Pūpols, Ārijs Skride, Vitālijs Kalvāns, Arnolds Spalviņš, Nikolajs Breikšs, Arvīds Dūmiņš un Vera Šteinerte ar savu diplomdarbu "Kāpās". Meistaru Sigismunda Vidberga un Jaņa Rozentāla daiļradi varēs novērtēt un iegādāties neliela izmēra tušas un jauktas tehnikas darbu izskatā. Līdztekus būs pieejami Skulmju dzimtas pārstāvju Ugas un Oto mākslas darbi, kā arī Ludolfa Liberta, Niklāva Strunkes, Jurija Cirkunova, Konrāda Ubāna, Pētera Kundziņa un citu vecmeistaru gleznojumi, grafikas un zīmējumi.

Īpaši plaši izsoles ietvaros varēs iegādāties mūsdienu glezniecības darbus par īpaši pievilcīgām cenām. Dažādās variācijās būs pieejami spilgtā eksperimentētajā Arta Butes, mākslinieka Riharda Delvera ekspresīvos ritmos veidotie darbi, kā arī tandēma Jutas Policijas un Mareka Gurecka kopgleznojumi. Vispārinātas nozīmes abstrakcijas tveramas Māra Subača un Sandras Krastiņas daiļradē. Pārstāvēti arī tādi atzīti autori kā grafiķis Gunārs Sietiņš un Vija Zariņa, kuru darbi pavisam nesen bija skatāmi Rīgas galerijās un izstāžu zālēs. Klasiskākas gleznieciskās stilistikas cienītājiem ziedu kompozīcijas un ainavas izsolē būs pieejamas Andreja Severetņikova, Jāzepa Pīgožņa, Arnolda Pankoka rokrakstos.

Līdz mākslas darbu izsolei 5.aprīlī ar visām piedāvātajām lotēm klātienē var iepazīties galerijas "Jēkabs" telpās (Jēkaba ielā 26/28) katru darba dienu no pulksten 12:00 - 18:00, kā arī mājas lapā www.paintings.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV