Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Kapitālisms Šķērsielā” ievada Baltijas valstu kino dienas Stokholmā

Easyget.lv, 02.04.2014. 10:30

Trešdien, 2. aprīlī, Stokholmas kinoteātrī Zita Folkets Bio tiks demonstrēta Ivara Selecka un Tālivalža Margēviča dokumentālā filma „Kapitālisms Šķērsielā” atklājot Baltijas valstu kino dienas.
„Kapitālisms Šķērsielā” ievada Baltijas valstu kino dienas Stokholmā

Tā kā Rīga kopā ar Umeo Zviedrijā šogad ir Eiropas Kultūras galvaspilsēta, tad filma no Latvijas ievadīs Baltijas valstu kino sēriju, kas aprīlī būs skatāma Stokholmā. Igauniju pārstāvēs Hardija Volmera „Dzīvās ainas” un Lietuvu – Šarunas Bartas „Eirāzijas iedzimtais”. Pēc dokumentālās filmas „Kapitālisms Šķērsielā” noskatīšanās skatītāji varēs tikties ar filmas veidotājiem

Filma „Kapitālisms Šķērsielā” vēsta par mazas Rīgas priekšpilsētas ielas vienkāršajiem iedzīvotājiem, viņu attiecībām un pārdzīvojumiem globālās ekonomiskās krīzes laikā, kad jāmeklē izeja no sociālo problēmu loka. Šķērsiela un tās dažādie iemītnieki savā ziņā ir Latvijas sabiedrības spogulis.

Kinoteātris Zita ietilpst nekomerciālā kino izplatītāja Folkets Bio tīklā un ir pazīstamākais autorkino un starptautisko kino dienu organizētājs Stokholmā. Filmu demonstrēšanu Stokholmā organizē Zviedrijas Latviešu apvienības Viduszviedrijas nodaļa sadarbībā ar visu triju Baltijas valstu vēstniecībām. Seansu atbalsta nodibinājums Rīga 2014.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV