Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Mūžībā aizgājis režisors Rodrigo Rikards

Easyget.lv, 02.04.2014. 17:59

Mūžībā aizgājis kinorežisors, Latvijas Televīzijas ilggadējs operators un režisors Rodrigo Rikards.
Mūžībā aizgājis režisors Rodrigo Rikards

Rodrigo Rikards (1941-2014), kurš no 1960. līdz 1995. gadam devis radošo ieguldījumu LTV „Telefilma - Rīga”, darbības laikā izveidojis vairāk nekā 100 filmu.

Talantīgais režisors, operators, scenārists, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Rodrigo Rikards dzimis Rīgā, ar izcilību beidzis Vissavienības Valsts kinoinstitūtu Maskavā ar filmu „Pusstunda Latvijā”, kas bija pirmā krāsainā filma Latvijas Televīzijā. Rikards uzņēmis vairāk nekā 100 dokumentālo un koncertfilmu, 1995. gadā nodibinājis Vizuālo mākslu studiju „Scilla”. Režisors veidojis vairākas filmas par māksliniekiem, pēdējās no tām par tēlnieci Artu Dumpi („Akmeņi debesīs”) un līvu mākslinieku Andreju Šulcu („Līvs ar otu”).

Pērn LTV demonstrēja vienu no viņa nozīmīgākajām dokumentālajām filmām „Sirdsdaugava", kas tapa 1987. gadā kā protests pret Daugavpils HES būvniecību. „Sirdsdaugava" ieguva pirmo vietu Starptautiskajā filmu festivālā Freiburgā un bija pirmā latviešu filma, ko demonstrēja toreizējās Rietumvācijas televīzijā.

Latvijas Televīzija izsaka visdziļāko līdzjūtību režisora Rodrigo Rikarda tuviniekiem.

Foto: Rodrigo Rikards filmas „Sirdsdaugava” uzņemšanas laukumā. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV