Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Gaisa balonu pilots Gunārs Dukšte prezentēs unikālu foto grāmatu

Easyget.lv, 03.04.2014. 08:46

Piektdien, 4.aprīlī, gaisa balonu pilots Gunārs Dukšte Latvijas Dabas muzejā prezentēs savu pirmo foto grāmatu “Lidojumā! Pieskārieni Latvijai”, kurā apkopotas autora 20 gados no gaisa balona uzņemtās Latvijas ainavu un dabas skatu fotogrāfijas, kas atklāj Latviju jaunā redzējumā.

Fotogrāfijas, kas sākotnēji krājušās kā Dukštes lidojumu vizuālas piezīmes, pārtapušas unikālā foto grāmatā, sniedzot iespēju sajust pasauli no putna lidojuma. Tās ir dziļi izjustas krāsu fotogrāfijas ar intīmiem dabas tuvplāniem, kuru nianšu gamma šķiet neaptverama – miglas, saules staru, krāsu un faktūru polifonija.

Attēli grupēti pa gadalaikiem. Nodaļas emocionāli un saturiski papildina rakstnieces Ingas Ābeles īpaši šīm ainavām radīti īsprozas teksti un grāmatas noslēgumā paša autora dotās bilžu piezīmes. Kaija Straumanis ir grāmatas tekstu tulkotāja angļu valodā. Teksti angļu valodā ir grāmatas pievienotā vērtība, kas to ļauj saukt par Latvijas un Siguldas cienīgu prezentācijas izdevumu.

Grāmatas prezentācija un atvēršanas svētki 4.aprīlī notiks Latvijas Dabas muzejā, Rīgā Kr.Barona ielā 4 (konferenču zālē 6. stāvā), plkst. 14:00. Pasākuma programmā - “Aeronautu kokteilis”, autora bilžu prezentācijas “Lidojuma 22 gadi” un “Pieskārieni Latvijai”, kā arī īpaši albūma eksemplāri ar autoru parakstiem.

4. aprīlī aprit 22 gadi kopš gaisa kuģošanas aizsākuma mūsdienu Latvijā, kad drēgnajā 1992. gada rītā no Doma laukuma Vecrīgā lidojumam pacēlās gaisa balons “Vinnijs”. Vēsturiskā lidojuma iniciators un dalībnieks bija Gunārs Dukšte.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV