Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Foto: Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvo „Savējie”

Easyget.lv, 03.04.2014. 14:06

Daugavpils teātrī divas dienas pēc Starptautiskās Teātra dienas tika aizvadīta pirmizrāde. Pirmo reizi ar skatītājiem tikās Harija Petrocka jauniestudējuma „Savējie” varoņi.
Foto: Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvo „Savējie”

Galerijas:

Iestudējuma pamatā ir Kristīnes Jokstes luga, ar tādu pašu nosaukumu. Luga ir mūsdienīga un, kā uzsver iestudējuma režisors Harijs Petrockis, Kristīnei Jokstei ir izdevies noķert to elpu, ar kādu tagad dzīvo sabiedrība, „Luga ir vienkārša, tās vispozitīvākajā nozīmē, un ārkārtīgi gaiša. To arī vēlamies nodot skatītājiem.” Iestudējums stāsta par kaimiņu attiecībām, par dažādām ģimenēm un spēju sadzīvot. Izrādes režisors uzsver, ka tas ir stāsts par mūsu līdzcilvēkiem, par Latvijas etniskā sastāva dažādību un to, kā mēs visi kopā te dzīvojam, jo visi jau esam „zem viena jumta”.

Pēc pirmizrādes radošā komanda atzīmē, ka jauniestudējumā caur komiskām situācijām un humoru tiek risināti arī nopietni jautājumi, galvenajā lomā liekot ģimeni un spēju mums visiem „turēties kopā”. Iestudējuma scenogrāfe Elīna Milta stāsta: „Ģimenes māja tiek atainota kā caurstaigājams labirints, kas vistiešāk atspoguļo gadus, kas nāk un iet, un cilvēkus, kuri vienmēr atgriežās.”

Ar iestudējuma „Savējie” tapšanu režisors Harijs Petrockis svin savu 50 gadu jubileju. Daugavpils teātrī režisors strādā kopš 1993. gada, te ir iestudētas vairāk kā 20 izrādes. Un tieši Daugavpils teātrī, iestudējot savu pirmo teātra izrādi, satikās režisors un aktrise Inese Laizāne. Pēc pirmizrādes Inese Laizāne atzīst, ka darbs pie jauniestudējuma sagādājis viņai lielu baudu. Inese: „Gribu teikt paldies teātrim, ka devis man šo iespēju. Es izbaudīju katru brīdi un radošais process man sniedza ne vien milzīgu gandarījumu, bet arī ļāva pārbaudīt savas profesionālās spējas.”

Režisors - H. Petrockis, scenogrāfe un kostīmu māksliniece - E. Milta, kustību konsultante - I. Saveļjeva, gaismu mākslinieks - S.Vasiļjevs. Lomās: I. Brakovskis, I.Laizāne, J. Losevs, V. Hramņikova, E. Viļumovs, L. Ivanova.

Lugas darbība risinās kādā lauku ciematā, ar tam raksturīgo ikdienas ritējumu, ar savām būšanām un nebūšanām. Kas ir tas, ko šīs ģimenes gaida, pēc kā ilgojās? Vai nesot rūpi par ikdienas darbiem nepazūd tiekšanās uz sapņu un ilgu piepildījumu?... Bet ne jau par sāpīgām tēmām tiks stāstīts, izrāde ir par stabilām vērtībām un cilvēkiem mums līdzās, kuru ikdienas ritējums tiek vīts caur vieglu humoru un dziesmām.

Tuvākās izrādes: 11.aprīlī un 9.maijā

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv

Foto: Izrāde "Savējie". Foto (c) Džeina Saulīte

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV