Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Izdzīvo tikai mīlētāji”

Easyget.lv, 04.04.2014. 08:07

4. aprīlī Latvijā sāk demonstrēt režisora Džima Džārmuša jaunāko filmu “Izdzīvo tikai mīlētāji” (“Only Lovers Left Alive”).
Kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Izdzīvo tikai mīlētāji”

Džims Džārmušs ir viens no Amerikas neatkarīgā kino nozīmīgākajām figūrām, viņš veidojis tādas izcilas un godalgotas filmas kā "Lauztie ziedi", "Kafija un cigaretes", "Spoku suns" u.c.

“Izdzīvo tikai mīlētāji” ir neparasts mīlas stāsts starp Ādamu un Ievu. Ādams, "underground" mūziķis, dzīvo pelēcīgajā Detroitā, dienās neiziedams no mājas un slīgdams dziļā depresijā, redzot pasaules notikumu virzību. Ieva, dzīvespriecīga un noslēpumaina būtne, ierodas pie sava mīļotā, ar kuru kādu laiku bija pašķīrusies. Viņu mīlas stāsts ir risinājies jau vairākus gadsimtus, taču viņu kaislīgās attiecības apdraud Ievas jaunākā māsa. Galvenās lomas filmā atveido Toms Hidlstons, Tilda Svintone un Mia Vasikovska.

Filma pirmizrādi piedzīvoja 2013.gada Kannu kinofestivālā, kā arī pēc tam tā ar panākumiem demonstrēta vairākos desmitos citu festivālu visā pasaulē.

Fragments no intervijas ar filmas režisoru Džimu Džārmušu:

Galvenā varone filmā ir vampīrs. Kāpēc šai lomai izvēlējāties aktrisi Tildu Svintoni?

Vampīri nav lempīgi un dumji briesmoņi. Gluži pretēji – vampīri ir izsmalcinātas būtnes. Tilda man šķiet ļoti “vampīriska”. Viņas āda ir ļoti bāla, viņai piemīt smalki sejas vaibsti, un viņas kustības ir graciozas. Tajā pašā laikā, viņā mīt plēsoņa...

Jūsu filmām raksturīgais un īpašais humors ir arī jaunajā lentē...

Uzsākot darbu pie jaunas filmas, es vienmēr prātoju, cik jēgpilns ir šis darbs un kāda būs filma. Taču sākot filmēšanu, viss šis process kļūst arvien jautrāks, savukārt montējot uzfilmēto materiālu, es sevi pieķeru pie domas, ka gluži vienkārši nespēju no tās izslēgt humoru, pat cenšoties to darīt apzināti.

Jaunajā filmā skan jūsu grupas “Squrl” mūzika. Kāpēc nolēmāt izmantot savu mūziku?

Es vēlējos šo filmu noslīcināt mūzikā, ja tā var izteikties... Tā kā filmas budžets bija ierobežots, izmantojām “Squrl” mūziku, jo viņi neprasa bargu samaksu par darbu! Arī galvenais varonis Ādams ir mūziķis, bet īpašā nozīmē – viņš ir tāds kā antonīms mūzikas virtuozam. “Squrl” mūzika šim mērķim ļoti labi noderēja.

Vai pēc būtības esat romantiķis?

Nezinu, bet filmu filmā valdošā noskaņa, post-industrialās ainas un pamestība man šķiet romantiska.

Kā tas ir – būt neatkarīgā kino autoram?

Man svarīgākais ir tas, ka par filmas gala variantu atbildu es, nevis kāds cits vai studija. Protams, nozīmīgs ir ikviena komandas dalībnieka ieguldījums, taču gala vārds pieder man. Procesu es varētu iedalīt vairākās fāzēs. Sākot no vientulības, rakstot scenāriju, kam seko gatavošanās un finansējuma piesaistīšana, tad aizraujošais filmēšanas darbs, tad atkal intīmais process montāžas telpā... Esmu jau to minējis, bet filmu veidošana ir kā pavedināšana, kurai seko kaislīgs sekss, tad seko grūtniecība jeb filmas montāža, un tad tā nonāk pie skatītāja...

Filmas reklāmas rullītis ar subtitriem latviski:

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV