Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Džims Džārmušs veido filmu par Igiju Popu un grupu The Stooges

Easyget.lv, 06.04.2014. 20:36

Amerikāņu režisors Džims Džārmušs, stāstot par aktuālo filmu “Izdzīvo tikai mīlētāji” laikrakstam “New York Times, atklāj nākotnes plānus.
Džims Džārmušs veido filmu par Igiju Popu un grupu The Stooges

Scenārists, producents un režisors Džims Džārmušs, kura kontā ir tādas izcilas un godalgotas filmas kā "Lauztie ziedi", “Mironis”, "Kafija un cigaretes", "Spoku suns", “Kontroles robeža”, ir viens no neatkarīgā kino nozīmīgākajām figūrām. Džārmušs jaunas kinolentes uzņem ar četru vai pat piecu gadu intervālu. Daļēji tas skaidrojams ar to, ka svarīgākais režisoram ir radošā neatkarība un kontrole pār gala rezultātu, proti, neizdabāšana lielajām kinostudijām. Līdz ar to Džārmuša projektu finansēšana ir krietni sarežģītāka un laikietilpīgāka.

Režisora jaunākais veikums, filma “Izdzīvo tikai mīlētāji” (“Only Lovers Left Alive”), kas patlaban tiek demonstrēta Latvijas kinoteātros, tika veidota septiņus gadus, jo filmas finansējuma nodrošināšana vairākas reizes tika apdraudēta. Tomēr Džārmuša neatlaidība, kā arī centrālo lomu atveidotāju, aktieru Toma Hidlstona un Tildas Svintones atbalsts ļāva projektu novest līdz galam. “Izdzīvo tikai mīlētāji” ir neparasts mīlas stāsts starp Ādamu un Ievu - viņu mīlas stāsts ir risinājies jau vairākus gadsimtus, taču viņu kaislīgās attiecības apdraud Ievas jaunākā māsa.

Stāstot par aktuālo filmu “Izdzīvo tikai mīlētāji” laikrakstam “New York Times”, Džārmušs atklājis, ka ir ļoti aizņemts, strādājot pie vairākiem projektiem vienlaikus. Režisors aktīvi darbojas savā rokgrupā “Squrl”, attīsta operu par slaveno izgudrotāju Nokolu Teslu, strādā pie dokumentālās filmas veidošanas par pankroka leģendu Igiju Popu un grupu “The Stooges”, kura drīzumā tiks pabeigta, kā arī uzsācis jaunas pilnmetrāžas kinolentes veidošanu. Par jauno kinolenti Džārmušs plašāku informāciju nesniedz, tomēr dažas detaļas ir zināmas. “Scenārijs ir pabeigts, taču negribu neko vairāk atklāt, jo esmu mazliet māņticīgs. Varu pateikt vienīgi to, ka filmas darbība risinās mūsdienās Ņūdžersijas štata Patersonas pilsētā, un stāsta galvenais varonis ir autobusa šoferis. Nezinu, vai tā līdzināsies manu iepriekšējo filmu noskaņai, taču humora elementi tajā noteikti būs,” atklāj Džārmušs. Pagaidām nav zināms, kurš izpildīs titullomu, taču plānots, ka jaunās lentes filmēšanas darbi sāksies šoruden.

Filmas reklāmas rullītis ar subtitriem latviski:

Foto: Publicitātes foto

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV