Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ūmeo atklās latviešu mākslinieces Darjas Meļņikovas personālizstādi

Easyget.lv, 07.04.2014. 13:50

kim? Laikmetīgās mākslas centrs 11. aprīlī plkst. 19.00 Vita Kuben galerijā Ūmeo, Zviedrijā atklāj Darjas Meļņikovas personālizstādi „Brewing Harmony”.
Ūmeo atklās latviešu mākslinieces Darjas Meļņikovas personālizstādi

„Brewing Harmony” ir trešā un pēdējā izstāde ciklā „Virsbūve. Kafejnīcas lieta”. Personālizstāžu cikls trīs posmos ar Evitas Vasiljevas, Ieva Kraules un Darjas Meļņikovas dalību tiek organizēts, atsaucoties Vita Kuben galerijas uzaicinājumam divām 2014. gada Eiropas Kultūras galvaspilsētām - Rīgai un Ūmeā.

Iedvesmojoties no biroju un kafejnīcu tīklu bezpersoniska lētuma apveltītās, standartizētās estētikas, māksliniece Darja Meļņikova ar atmosfērisku vieglumu rindo dažādus krāsu momentus un to emociju uzplaiksnījumus, veidojot oāzi, kurā patverties no mūsdienu nemitīgās patēriņa kultūras radītajiem apstākļiem. Un, lai arī apzināmies, ka šādai “komforta zonai” piemīt divējāda daba (atjautīgi uzminot vēlmes, tā uz savas inertās virsmas uzsūc ikvienu un jebko), adresātam – neatšifrētai auditorijai ar to pilnīgi pietiek. Izstāde kā progresā esoša harmonija, sava veida lakmusa papīrs, kas rāda un izgaismo dažādus materialitātes un estētikas veidolus

Darja Meļņikova (1984) ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu. Izstādēs piedalās kopš 2005. gada, tostarp „Noma 00-10” (Rīga, 2009), „What’s Up, Sea?” X Rauma Balticum biennālē (Rauma, 2010), „24 Spaces – Cacophony” Malmö Konsthall (Malmo, 2013), „You Only Live Thrice” (Malmo, 2013), „Sculpture Is Space Hobusepea” (Tallina, 2013). Viņas pirmā personālizstāde „Dashing Lines and Forming Heaps” tika izstādīta kim? 2011. gadā. Šobrīd piedalās izstādē „Literacy-Illiteracy” XVI Tallinas Grafikas triennālē Kumu (Tallina, 2014). Viņas jaunākā personālizstāde „A Green Silhouette of Grey” bija apskatāma kim? 2014. gada februārī/ martā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV