Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

„Stūra mājā” tiks atklāta starptautiska laikmetīgās mākslas izstāde „Draudzības (re)konstrukcija”

Easyget.lv, 08.04.2014. 09:17

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros 1. maijā tiks atklāta starptautiska laikmetīgās mākslas izstāde „Draudzības (re)konstrukcija”, kurā piedalīsies mākslinieki no Ukrainas, Vācijas, Kosovas, Islandes, Zviedrijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.
„Stūra mājā” tiks atklāta starptautiska laikmetīgās mākslas izstāde „Draudzības (re)konstrukcija”

Izstāde veidota mijiedarbībā ar šī brīža vispārējo politisko kontekstu īpaši zīmīgā atrašanās vietā – bijušajā VDK ēkā jeb „Stūra mājā” Rīgā kā daļa no projekta „Stūra māja. Lieta Nr. 1914/2014”.

Izstādē „Draudzības (re)konstrukcija” tiks aktualizētas un mākslinieciskiem paņēmieniem pētītas situācijas, kurās lielvaru pārstāvji noslēdz „draudzību” ar mazākām valstīm un sabiedrības grupām, kā tas notika, piemēram, PSRS lielajā „tautu draudzībā” vai ASV militārajā klātbūtnē Īslandē. Šīm un citām situācijām katrai ir raksturīga īpaša sadzīves atmosfēra, kas savas pēdas atstājusi gan cilvēku mentalitātē, gan arī viņu apdzīvotajā vidē, stāsta izstādes organizatoru pārstāve Elza Lāma.

Daudzi no mākslas darbiem izstādē „Draudzības (re)konstrukcija” ir saistīti ar traumu, represiju un vardarbības tematiku, tajos atspoguļoti politiski notikumi, personīgas pieredzes un to mijiedarbība. Caur stāstījumu, ironiju un ziņkāri izstāde iesaistīs skatītājus, aicinot tos padomāt par šī brīža ģeopolitiskās situācijas sarežģītību, robežām un draudzības nozīmi.

Izstādē „Draudzības (re)konstrukcija” piedalās Daniels Fukss un Geo Fuksa (Daniel & Geo Fuchs, DE), Nikita Kadans (Nikita Kadan, UA), Sandra Krastiņa un Kristaps Epners (LV), Albans Muja (Alban Muja, KV), apvienība „ORBĪTA” (LV), Tanels Randers (Tanel Rander, EE), Spessi (Sigirtours Halbjernsons, IS) & Ēriks Posers (Erik Pauser, SE), Nomeda un Ģedimins Urboni (Nomeda & Gediminas Urbonas, LT), Jūhans Vernts un Monika Marklingere (Johan Waerndt & Monika Marklinger, SE) un Helēna Vikstrema (Helena Wikström, SE).

Izstādes kuratori ir mākslas zinātnieces Inese Baranovska un Aisa Sigurjonsdotira (Æsa Sigurjónsdóttir, IS), Inga Lāce, Kārlis Vērpe un Kitija Vasiļjeva. Izstādi organizē biedrība „Mākslas telpa”.

Izstāde ietverta „Rīga 2014” tematiskās līnijas „Brīvības iela” programmā.

Plašāka informācija: http://www.riga2014.org/KGB

Darba laiki 01.05.–19.10.2014

Pirmdienās 10:00–16:00
Otrdienās–slēgts
Trešdienās 10:00–20:00
Ceturtdienās–svētdienās 10:00–18:00

Biļešu cenas

Piecu izstāžu apmeklējums: EUR 5
Ekskursija ar gidu “Čekas pagrabos”: EUR 5
Pensionāriem, skolēniem un studentiem, uzrādot apliecību – EUR 2
Ģimenes biļete (2 pieaugušie no 18 gadu vecuma + 2 bērni) – EUR 10
Politiski represētajām personām, nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, I un II grupas invalīdiem, bērniem līdz 7 gadu vecumam, bērniem bāreņiem, skolotājiem, kas pavada skolēnu grupu, grupu vadītājiem (gidiem) – bez maksas.
Biļetes varēs iegādāties kasē Stūra mājas pagalmā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV