Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Dejas dienas 2014 programma

Easyget.lv, 08.04.2014. 09:47

Šopavasar Dejas dienu ievadīs Lielais Dejas gājiens, savukārt programmu turpinās 27 meistarklases, izrādes, projekts "Dejas diena Tavā darbā” un ballīte Esplanādē.
Dejas dienas 2014 programma

Dejas diena 2014 sākas sestdien, 26. aprīlī, kad no plkst. 18.30 dejotāji, deju studijas un kolektīvi pulcēsies Doma laukumā Lielajam Dejas gājienam. Svētdien, 27. aprīlī, Dejas diena kļūs par iespēju ik katram - kā pieredzējušam, tā tikai mazliet intriģētam, kā lielam, tā mazam - bez maksas apmeklēt pavisam 27 dejas meistarklases. Šogad meistarklases notiks deviņās galvaspilsētas deju zālēs, un to ietvaros interesentiem būs iespēja iepazīt kustības mākslu laikmetīgās dejas, modernās dejas, breika, jogas, džeza dejas, hip-hop un pat japāņu buto disciplīnā gandrīz visu šodienas vadošo Latvijas horeogrāfu gādībā.

Tradicionāli Dejas dienas vakarā paredzēta arī izrāde. Šoreiz apvienība "Dejas anatomija" sadarbībā ar kritiķi Intu Balodi sarūpējusi dejas izrādes un lekcijas apvienojumu “Dunkani – dīvaiņi vai pravieši?”, kas vēstī par modernās un laikmetīgās dejas aizsākumu pagājušā gadsimta 20. gados, par Aisedoru un Raimondu Dunkaniem un viņu gaitām arī Latvijā. Izrādes sākums Dzirnavu ielas Zirgu Pasta Karamazovu zālē - plkst. 19, bet biļetes jau šodien pieejamas "Biļešu Paradīzes" kasēs.

Starp Dejas dienai veltītajiem pasākumiem ir arī 29. aprīlī Zirgu Pastā plkst. 18 gaidāmā amerikāņu horeogrāfu Žozefīnes Garibaldi (Josephine A. Garibaldi) un Mišelas Bulē (Michelle Boulé) darbu dubulta pirmizrāde, kurā izpildītāju lomā - Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas III kursa studenti. Savukārt Latvijas Jaunā teātra institūts Rīga 2014 notikumu ietvaros turpina projektu "Dejas diena Tavā darbā", kura ietvaros realizēta sadarbība starp vairākiem Latvijas horeogrāfiem un visdažādāko profesiju pārstāvjiem, kuri ikdienā vismaz apzināti nedejo, veidojot mini performances turpat - ik dalībnieka profesionālajā vidē. Bet vakarā Esplanādē - šoreiz pa īstam dejiska ballīte "Bal Modern". Par to rūpēsies horeogrāfi no Parīzes un Briseles, kuri sola dejā aizraut ik katru!

Kā ikgadēja tradīcija Latvijā Dejas diena aizsākusies 2006. gadā, kad horeogrāfe Olga Žitluhina ierosināja rīkot svinības par godu UNESCO atzītajai Starptautiskajai Dejas dienai. Dejas dienas pasākumi un meistarklases paredzētas ikvienam, kurš vienkārši vēlas dejot. Un pavisam noteikti arī tiem, kuri to nekad nav darījuši!

Dejas dienu ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes atbalstu rīko Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija. Sadarbības partneri: Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Kultūras koledža, deju skola “Dzirnas”, deju grupa “Ritms”, VEF Kultūras pils, Rīgas Horeogrāfijas vidusskola, I-DEJAS māja, džeza deju studija “Body and Soul”.

Ar dažādo meistarklašu saturu, meistariem, norises vietām un precīzu laika plānu var iepazīties Dejas dienas interneta mājās - dejasdiena.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV