Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Top dokumentālā filma par Mārtiņu Freimani

Easyget.lv, 08.04.2014. 10:28

Mārtiņa Freimaņa fonds (MFF) sadarbībā ar kinorežisoru Arvīdu Krievu veido dokumentālo filmu „Freimis. Mārtiņš Feimanis”.
Top dokumentālā filma par Mārtiņu Freimani

Dokumentālās filmas „Freimis. Mārtiņš Feimanis” galvenais mērķis ir atspoguļotu ne tikai mūziķa Mārtiņa Freimaņa personību un dzīvi, bet arī Latvijas mūzikas vēsturi.

„Iecere veidot filmu par Mārtiņu Freimani mums ar operatoru Dāvi Sīmani radās krietni sen un it kā nejauši,” stāsta A. Krievs. „Meklējām aktierus spēlfilmai, ar rokas kameru tāpat „pafilmējot”, lai pieradinātu aktieri un redzējām, cik viegli Mārtiņš kontaktējas ar kameru. Bija skaidrs, ka toreiz vēl maz pazīstamā grupa „Tumsa” dienās kļūs slavena un tāds videomateriāls būs filmas vērts.” Kinorežisora A. Krieva rīcībā ir unikāli videomateriāli. Tādu nevienam citam nav! Un tur ir ne tikai spožā Mārtiņa dzīves puse, kādu redz publika uz skatuves. „Freimis jau dzīves laikā katram ir bijis savs Freimis. Kādam viņš ir bijis āksts, kādam labākais draugs, kādam estrādes karalis, citam – vienkāršs garāmgājējs. Tāpēc arī filmā – Freimis katram būs savs,” stāsta Kārlis Būmeisters. 

Filmas veidošanai vēl nepieciešami 18329 EUR. Lai piesaistītu trūkstošo finansējumu, MFF piedalās Labiedarbi.lv projektu konkursā. Tāpēc aprīlī ikviens aicināts balsot par dokumentālo filmu „Freimis. Mārtiņš Freimanis”. Tas prasīs tikai pāris minūtes, nemaksās ne centu, bet katra balss ļaus pietuvoties dokumentālās filmas nonākšanai uz lielajiem ekrāniem.

  • http://www.labiedarbi.lv/lv/projekts/dokumentala-filma-freimis-martins-freimanis
  • http://www.draugiem.lv/special/labiedarbi/?project=808
  • http://labiedarbi.inbox.lv/project?id=808

Dokumentālās filmas „Freimis. Mārtiņš Freimanis” pirmizrāde plānota Mārtiņdienā – 10. novembrī – Aizputē.

Sīkāka informācija www.mff.lv

Foto: Mārtiņš Feimanis. Foto (c) Didzis Grodzs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV