Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Gada balvu kultūrā „Baltais zvirbulis” šogad pasniegs 10. reizi

Easyget.lv, 08.04.2014. 10:51

Šogad aprit desmit gadi kopš Rīgas pilsētas pašvaldība pasniedz Gada balvu kultūrā „Baltais zvirbulis”. Jubilejas pasākums, kad suminās 2013. gada balvas ieguvējus, kā arī prezentēs desmitgades svinībām veltītu izdevumu, notiks ceturtdien, 10. aprīlī, plkst. 16.00 Mūzikas namā „Daile”.

Balvu „Baltais zvirbulis” piešķir, lai izteiktu atzinību un apbalvotu Rīgas pašvaldības kultūras darbiniekus un sadarbības partnerus par kvalitatīvu kultūras procesa nodrošināšanu galvaspilsētā. Pretendentus balvai izvirza Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un tā padotībā esošās kultūras un kultūrizglītības iestādes.

Nominācijā „Par ilggadēju un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu” balvu saņems Ilda Sīlis, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Mazā ģilde” Tautas lietišķās mākslas studijas „Nianse” vadītāja. Viņai balvu pasniegs par ilggadēju un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu tautas lietišķās mākslas attīstībā un kultūras mantojuma saglabāšanā. Balvu pasniegs Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras un atpūtas centra „Imanta” vīru kora „Absolventi” mākslinieciskajam vadītājam Arvīdam Platperam par ilggadēju un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu kora mūzikas attīstībā. Šajā nominācijā par radošo ieguldījumu latviešu tautas mūzikas saglabāšanā un popularizēšanā balva piešķirs VEF Kultūras pils Vīru vokālā ansambļa mākslinieciskajam vadītājam Vilnim Salakam. Apbalvojumu saņems arī Ilze Dzērve - Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas „Ave Sol” Rīgas koru grupas koncertmeistare. Balva viņai tiks pasniegta par ilggadēju un izcilu koncertmeistara darbu. Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas kultūras centra „Iļģuciems” amatierteātra „Rampa” režisore Ināra Čakste balvu saņems par ilggadēju un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu Rīgas pilsētas amatierteātru attīstībā.

Nominācijā „Rīgas pilsētas pašvaldības bibliotēkas darbinieks” balvu saņems Rīgas Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre Gunta Ozola par ieguldījumu Rīgas Centrālās bibliotēkas kā Eiropas līmeņa publiskās bibliotēkas tēla veidošanā.

Nominācijā „Rīgas pilsētas pašvaldības mūzikas un mākslas skolu darbinieks” suminās Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skolas kompozīcijas skolotāju Vilni Heinrihsonu par novatorisku pieeju izglītības programmu pilnveidošanā.

Nominācijā „Rīgas pilsētas pašvaldības amatiermākslas kolektīva vadītājs” balvu saņems Jānis Liepiņš, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžuapvienības koncertorganizācijas „Ave Sol” jauniešu kora „Kamēr…” mākslinieciskais vadītājs par komponista Džona Lutera Adamsa koncertuzveduma „Svētā vēja dziedājumi” mākslinieciski augstvērtīgu pasaules pirmatskaņojumu.

Nominācijā „Sadarbības partneris” pasniegs divas balvas - vides un grafiskā dizaina māksliniekam Visvaldim Asarim par radošumu svētku noformējuma koncepciju izstrādē un augstā mākslinieciskā kvalitātē īstenotiem dizaina objektiem pilsētvidē, savukārt otra balva šajā nominācijā tiks pasniegta Apvienībai „ARS Nova” par multifunkcionālās koncertzāles „Mūzikas nams „Daile”” izveidi un augstā mākslinieciskā līmenī īstenotiem projektiem un koncertiem Rīgā.

Pasākuma laikā klātesošie varēs iepazīties ar jubilejas gadam veltīto izdevumu „Baltais zvirbulis. Gada balva kultūrā 2004 – 2014”, kurā apkopota informācija par visiem 164 balvas ieguvējiem, kas „Balto zvirbuli” saņēmuši šajos 10 gados. Izdevums būs pieejams visās Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs.

Balvu „Baltais zvirbulis” veidojis mākslinieks Aigars Bikše, un to pasniedz kopš 2004. gada.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV