Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dauderos notiks nodarbība „Gadskārtu stāsti”

Easyget.lv, 08.04.2014. 15:41

Ciklā „Muzejs ģimenei” 12. aprīlī Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodaļā „Dauderi” notiks izglītojoša un izklaidējoša nodarbība bērniem un viņu vecākiem "Gadskārtu stāsti".
Dauderos notiks nodarbība „Gadskārtu stāsti”

Tuvojoties Lieldienām, runāsim par pavasara saulgriežu laiku, ar to saistītām tradīcijām un lauku darbiem. Apmeklētāji varēs apskatīt no muzeja plašā krājuma atlasītus priekšmetus, kas vēsta par latviešu dzīvesveidu senākos laikos: koka traukus, skalu turētājus, lukturus un sveču traukus, piestas, pītus grozus u.c. Mazie un lielie arī uzzinās, pēc kādām zīmēm dabā mūsu senči spēja noteikt gaidāmos laika apstākļus pavasarī, vasarā un pat rudenī. Tiks rīkota mīklu minēšana.

Nodarbības dalībniekus aicinām apģērbties atbilstoši laika apstākļiem, jo tās noslēgums risināsies brīvā dabā “Dauderu” plašajā parkā – ar uzdevumu kartes palīdzību bērniem tajā būs jāatrod Lielās dienas pārsteigumi.

Sākums plkst. 12.00, aptuvenais norises laiks – līdz plkst. 14.00.

Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi). Maksa par līdzdalību cikla „Muzejs ģimenei” pasākumā 3,56 EUR neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.

Foto: Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodaļa „Dauderi”. Foto (c) Anna Zeibārte

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV