Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dokumentālo filmu ”Kapitālisms Šķērsielā” varēs noskatīties Liepājā

Easyget.lv, 08.04.2014. 15:55

Trešdien, 9. aprīlī, pulksten 18:00 radošajā telpā „Ideju bode” Rīgas kinoteātris Kino Bize piedāvās noskatīties režisora Ivara Selecka dokumentālo filmu „Kapitālisms Šķērsielā”.

„Kapitālisms Šķērsielā” ir trešā filma stāstā par 800m garo Rīgas Šķērsielu. Pirmā no filmām „Šķērsiela” ir uzņemta 1988.gadā,bet otra „Jaunie laiki Šķērsielā” 1999.gadā. Katra filma stāsta par citu gadu desmitu, par tā brīža dzīvi, notikumiem un aktuālajām problēmām Latvijā. Filmās atspoguļota gan cilvēku dzīve pēc PSRS sabrukuma, gan dzīve brīvā Latvijā, grūtības ekonomiskās krīzes laikā un visas iedzīvotāju rūpes un cerības.

Filma „Kapitālisms Šķērsielā” vēsta par mazas Rīgas priekšpilsētas ielas vienkāršajiem iedzīvotājiem, viņu attiecībām un pārdzīvojumiem globālās ekonomiskās krīzes laikā, kad jāmeklē izeja no sociālo problēmu loka. Šķērsiela un tās dažādie iemītnieki savā ziņā ir Latvijas sabiedrības spogulis.

Marta beigās filma nominēta Krievijas Kinoakadēmijas balvai "Nīke". Tā ir vienīgā dokumentālā filma no piecām 2014. gada balvai "Nīke" nominētajām kategorijā "Labākā NVS valstu un Baltijas filma". Savukārt 2. aprīlī dokumentālā filma „Kapitālisms šķērsielā” ievadīja Baltijas valstu kino dienas Stkholmā.

Mainījies nākamo seansu plāns:

  • 23. aprīlī pulksten 18:00 jaunāko latviešu īsfilmu programma;
  • 7. maijā pulksten 18:00 igauņu animācijas filmas un paša mākslinieka lekcija.

Informācijai var sekot līdzi www.idejubode.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV