Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Horvātija Rīgu Lieldienās sveic ar 35 kg smagu olu

Easyget.lv, 10.04.2014. 08:43

Sestdien, 12.aprīlī, plkst.12:00 Vērmanes dārzā tiks atklāta Horvātijas dāvana Eiropas kultūras galvaspilsētai - vides objekts „Lieldienu ola no sirds”.
Horvātija Rīgu Lieldienās sveic ar 35 kg smagu olu

Vides objekts „Lieldienu ola no sirds” Vērmanes dārzā būs apskatāms visu Lieldienu laiku un pēc tam tiks nodots Naivās mākslas muzejam. Lieldienu olas objekta augstums ir 2.05 metri, platums 1,5 metri un svars 35kg.

Objekts ir apgleznots naivās mākslas stilā un šādus mākslas priekšmetus UNESCO ir atzinis kā Horvātijas vēsturisko mantojumu. Līdzīgas apgleznotas olas reģiona naivās mākslas meistari ir gleznojuši un dāvinājuši vairākām pasaules pilsētām, tai skaitā Ņujorkai, Milānai, Vīnei, Budapeštai, Briselei u.c.

„Lieldienu ola no sirds” ir Horvātijas Koprivnicas – Krževatska reģiona dāvana Rīgai kā Eiropas kultūras galvaspilsētai. Dāvinājumu pasniegs Horvātijas Koprivnicas – Krževatska reģiona vadītājs Darko Korens. Atklāšanā piedalīsies Rīgas domes deputāte Vita Jermoloviča, Nodibinājuma „Rīga 2014” vadītāja Diāna Čivle, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora vietniece, Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite, kā arī Naivās mākslas muzeja „NOASS” un biedrības „Balkānu zieds” pārstāvji.

Viena no Horvātijas Lieldienu galvenajām tradīcijām ir apgleznot Lieldienu olas pisanice tehnikā un dāvināt tās citiem.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV