Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Šonedēļ Latvijā sāk demonstrēt Martinsona jauno filmu “OKI – okeāna vidū”

Easyget.lv, 10.04.2014. 09:24

8. aprīlī Kinoteātrī Citadele pirmizrādi piedzīvoja režisora Māra Martinsona Losandželosā filmētā spēlfilma “OKI – okeāna vidū”. Filmu Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt 11. aprīlī.
Šonedēļ Latvijā sāk demonstrēt Martinsona jauno filmu “OKI – okeāna vidū”

Galerijas:

“Filma dzimst šajā brīdī, kad tā tiekas ar skatītāju un zinot, cik ļoti daudz cilvēku ir atbalstījuši šo kinoprojektu un piekrituši aktīvi piedalīties gan filmas veidošanā, gan pirmizrādes svētku sagatavošanā, es jūtos patiesi novērtēts,” pirmizrādes uzrunā teica Māris Martinsons.

Pirmizrādes ievaddaļa izveidojās ne tikai kā sirsnīga filmēšanas grupas tikšanās ar skatītājiem, bet arī dzimšanas dienas svinības, jo tieši šajā dienā pazīstamā japāņu aktrise Kaori Momoi, kas filmā atveido Losandželosā dzīvojošu austrumu sievieti Oki, svin savu dzimšanas dienu. Filmas komandu, īpaši aktrisi Kaori Momoi sveikt bija ieradies arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks, uzsverot, ka šis projekts nav vienīgais, ko Rīgas dome īsteno kopā ar producentu kompāniju Krukfilms (Lindu Krūkli un Māri Martinsonu). Viņš savā apsveikuma uzrunā aktrisei Momoi vēlēja atgriezties Rīgā vēl un vēl, apsolot, ka viņa kā Rīgas kultūras goda vēstniece Japānā vienmēr būs gaidīts viesis Rīgā.

Aktrise aizkustināta pateicās par zāles apsveikumu, jo visi klātesošie diriģenta Inta Teterovska vadībā nodziedāja aktrisei tradicionālo “Daudz baltu dieniņu!”. Atgādinām, ka ar aktrisi Kaori Momoi režisors Māris Martinsons iepriekš sadarbojies 2010. gadā iznākušajā filmā “Amaya”.

“Par viņu labāk runā viņa darbi,” ekrāna priekšā aicinot filmas mūzikas autoru un komponistu no Losandželosas Viljamu Goldšteinu, teica galvenās lomas atveidotājs un vakara vadītājs Andris Bulis. Rīgas publiku izcilais improvizators pārsteidza, demonstrējot spēju izveidot muzikālo mirkļa kompozīciju, uzaicinot no zāles skatītāju un liekot viņam izvēlēties trīs notis, kuras komponists tālāk ievija atskaņotajā skaņdarbā. Zīmīgi, ka ar trīs nošu nejaušu izvēli sākas arī filma.

Kā vēstī filmas anotācija: ““Oki – okeāna vidū” ir stāsts par trim cilvēkiem, kuru likteņi savijušies Losandželosā un atspoguļo gan austrumus, gan rietumus. Japāniete Oki (Kaori Momoi), kas izvēlējusies Ameriku, lai aizbēgtu no savas pagātnes; labākas dzīves meklētājs Robs (Andris Bulis), kas līdzīgi kā simtiem un tūkstošiem latviešu ir aizceļojuši vēl pirmskrīzes laikos, bet, nespējot iedzīvoties, ļoti sāpīgi izjūt krīzi tieši savā dzīvē. Un amerikāniete Villija (Hannah Levien), pilna jauneklības, bet tajā pat laikā bez jebkādā naivuma ilūzijām, mēģina iepazīt pasauli un pamazām top kosmopolīte. Trīs personāži, kuru liktenis ir savienojis dramatiskā cīņā ar sevi un pasauli. Austrumu pasaule, Eiropa un Amerika - trīsstūris. Un ceturtais filmas personāžs ir pilsēta - Losandželosa. Pilsēta, kurā cilvēki sasniedz mērķus un kurā brūk sapņi. Pilsēta, kurā cilvēks vienā brīdī var būt spilgta zvaigzne vai arī aizmirstībā nīkstošs nevajadzīgs cilvēks. Pilsēta, kurā cilvēks var izcelties vai arī pazust pavisam.”

Filmas veidotāji - filmu producēšanas kompānijas “Krukfilms” un “VFS films”, filma tapusi, pateicoties producentu un partneru investīcijām, kā arī “Borisa un Ināras Teterevu fondam”.

Filmas radošā komanda:
Filmu piedāvā kinoproducentu kompānija KRUKFILMS
Režisors un scenārija autors Māris Martinsons
Filmas operators Valdis Celmiņš,
Aktieri Andris Bulis, Kaori Momoi, Hanna Levjēna
Filmas mūzikas autors un piedalās arī filmā: Viljams Goldšteins
Mūzikas aranžetājs: Rihards Zaļupe
Producenti: Linda Krūkle, Uldis Cekulis, Māris Martinsons
Līdzproducenti: Pauls Ķesteris
Kopproducents: Boriss Teterevs

Filmu “OKI – okeāna vidū” kinoteātros Kino Citadele, Splendid Palace, Cinamon, Daugavpilī, Siguldā un Ventspilī sāks izrādīt no 11. aprīļa.

Foto: Māris Martinsons un Kaori Momoi filmas “OKI – okeāna vidū” pirmizrādē. Foto (c) Jānis Pipars

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV