Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvija piedalās Londonas grāmatu tirgū ar nacionālo stendu

Easyget.lv, 10.04.2014. 11:42

Londonā no 8. līdz 10. aprīlim norisinās 43. Londonas grāmatu tirgus, kas ir Eiropā lielākā grāmatniecības, angļu valodā izdotās literatūras un poligrāfijas platforma.

Latvijas grāmatniecību un literatūru Londonas grāmatu tirgū pārstāv Latvijas Literatūras centrs (LLC) sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un Latvijas Grāmatnieku ģildi. Latvijas stendā izvietota izlase no Latvijas Literatūras gada balvas 2013 laureātu un 2014. gada nominantu darbiem, grāmatu mākslas konkursa „Zelta ābeles” kolekcijas, bērnu literatūras kolekcijas, latviešu autoru jaunāko darbu paraugtulkojumi un Latvijas autoru darbu tulkojumi svešvalodās. Londonas grāmatu tirgū piedalās arī apgādu „Jānis Roze”, „Zvaigzne ABC”, „Jumava”, „Pētergailis”, „Mansards”, kā arī tipogrāfijas „Preses nams Baltic” pārstāvji.

Latvijas literatūras un grāmatniecības stenda noformējumā izmantots Zanes Ernštreites veidotais zīmola „NicePlace” dizains.
Latvijas stendā viesojās arī Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis. 9. aprīlī notika Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kultūras ministriju, vēstniecību, grāmatizdevēju organizāciju un literatūras centru vadītāju tikšanās ar Londonas grāmatu tirgus vadību, kurā tika apspriesta gatavošanās dalībai Baltijas viesu valstu statusā 2018. gadā.

Šoruden Lielbritānijā iznāks Zigmunda Skujiņa romāns „Miesas krāsas domino” („Arcadia”, tulkotāja Kaija Straumanis) un Kārļa Vērdiņa dzejas izlase („Arc Publications”, atdzejotāja Ieva Lešinska) angļu valodā.

Latvija dalību Londonas grāmatu tirgū nodrošina LR Kultūras ministrija un Valsts kultūrkapitāla fonds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV