Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Vācu kino klubā demonstrēs psiholoģisko drāmu „Kurmis”

Easyget.lv, 10.04.2014. 15:11

24. aprīlī plkst. 19:00 Vācu kino klubā tiks demonstrēta režisora Benjamina Heizenberga psiholoģiskā drāma „Kurmis” (Schlaefer).
Vācu kino klubā demonstrēs psiholoģisko drāmu „Kurmis”

Filmas centrā ir jauns zinātnieks Johannes Merfelts, kurš kopā ar alžīriešu kolēģi Faridu sāk strādāt pie jauna projekta Minhenes universitātē. Abu starpā izveidojas draudzība, kurai jāiztur pastiprinātas konkurences situācijā briestošas greizsirdības pārbaudījums. Tomēr abi zinātnieki nevēlas jaukt profesionālo un privāto un ir apņēmības pilni iepazīties tuvāk no darba brīvajā laikā vai pie kopīga alus kausa.

Vienā no šādiem kopīgajiem vakariem abi ieskatās glītajā oficiantē Beātē, kā rezultātā izveidojas sarežģītas trīsstūra attiecības.

Galu galā Johanness piekrīt izspiegot savu musulmaņu draugu Faridu, kuru Federālais satversmes aizsardzības birojs uzmana kā iespējamo pasīvo aģentu jeb kurmi. Tas beidzas ar sensāciju, ko aizēno mīlestība, zinātne un kontrole.

„Kurmis“ ir psiholoģiska drāma, kas atklāj, kā pavisam „normāls“ līdzās esošs cilvēks privātu un profesionālu iemeslu dēļ piekrīt iesaistīties Satversmes aizsardzības biroja aktivitātēs. Filma attēlo, kā cilvēks spītē savam iekšējam konfliktam un, vispārēju terorisma baiļu iespaidā, beigu beigās izšķiras par nodevību.

2006. gadā jaunais režisors Benjamins Heizenbergs par savu kinodrāmu tika apbalvots ar Max-Ophüls-Preis.

Lomās: Bastians Trosts, Medi Nebū, Volfgangs Preglers, Loreta Pflaums, Gundija Ellerte u.c.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV