Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Asinssaites”

Easyget.lv, 11.04.2014. 11:15

11. aprīlī Latvijas kinoteātros sāk izrādīt krimināldrāmu „Asinssaites” (“Blood Ties”), kas ir populārā franču aktiera Gijoma Kanē (“Pludmale”, “Pagājusī nakts” u.c.) režijas debija Holivudā.
Kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Asinssaites”

Galvenās lomas filmā atveido tādas zvaigznes kā Klaivs Ouens (“Grēku pilsēta”, “Karalis Artūrs”, “Tuvāk”), Bilijs Kradaps (“Sargi”), Mila Kunisa (“Melnais gulbis”), Mariona Kotijāra (“Dzīve rožainā gaismā”), Zoja Saldana (“Avatars”) un citi.

Filmas darbība risinās Ņujorkā 1974. gadā. Stāsta centrālais varonis Kriss (Klaivs Ouens) iznāk no cietuma, bet brīvībā viņu gaida jaunākais brālis Frenks (Bilijs Kradaps) - policists ar spožu nākotni. Attiecības starp brāļiem nekad nav bijušas īpaši siltas, taču asinssaites uzliek atbildības sajūtu, un Frenks palīdz Krisam kā vien var - nodrošina ar māju, iekārto darbā, palīdz atjaunot attiecības ar bērnu un bijušo sievu. Taču tas ir neiespējams uzdevums, jo Krisa kriminālā pagātne ņem virsroku... Fragments no intervijas ar centrālās lomas atveidotāju, aktieri Klaivu Ouenu:

Vai izvēlējāties piedalīties šajā filmā uzreiz pēc scenārija izlasīšanas?

Klaivs Ouens: “Jā, mani uzrunāja galvenā varoņa raksturs, patiesībā viņš ir kā divi cilvēki vienā. Iznākot no cietuma, viņš ir skarbs un tiešs, taču viņš ir ievainojams. Manam varonim svarīga ir cieņa un mīlestība no brāļa un tēva puses. Bija izaicinājums spēlēt varoni, kurš no vienas puses ir nežēlīgs noziedznieks, taču vienlaikus ir kā mazs puika. Tieši šī duālā daba mani facinēja.”

Skatītāji noteikti pievērš uzmanību varoņa akcentam, tetovējumiem utt. Kā gatavojāties lomai?

Klaivs Ouens: “Esmu brits, kurš spēlē Ņujorkas ielu bandītu, tas nebija vienkāršs uzdevums. Jā, tetovējumu un skarbā āriene ir viena mana varoņa puse, taču kā jau minēju, man nācās papūlēties un izprast savu varoni un viņa sarežģīto raksturu.”

Attiecības starp abiem brāļiem, jūsu varoni un Bilija Kradapa atveidoto policistu, ir sarežģītas, viņi abi atrodas katrs savā likuma pusē... Kā sastrādājāties kameras priekšā?

Klaivs Ouens: “Viņš ir izcils aktieris, un viņa varonis ir piesaistīts manam varonim – neparedzamam problēmu izraisītājam. Filmā tiek uzsvērts tas, ka mēs neizvēlamies savu ģimeni... Ja mūsu varoņi nebūtu brāļi, viss būtu gluži vienkārši – manis spēlētais noziedznieks tiktu atstumts un nevienam viņa gaitas nerūpētu. Taču te runa ir par brāļu jūtām, emocijām un asinssaitēm.”

Filma pirmizrādi piedzīvoja Kannu kinofestivālā, taču skatītājiem visā pasaulē tiek piedāvāta par 30 minūtēm īsāka filmas versija. Vai esat apmierināts ar plašākai publikai piedāvāto gala variantu?

Klaivs Ouens: “Visu nosaka režisors, tā ir Gijoma filma, un es filmas montāžā neiesaistos. Šis trilleris noteikti atšķiras no citiem žanra pārstāvjiem gan ar uzmanību pret detaļām, gan pamatīgo varoņu un viņu psihes izpēti, kam ir nepieciešams piemērots ekrāna laiks. Taču Gijoms, manuprāt, vēlējās šo garo versiju padarīt raitāku, tajā pašā saglabājot visas nianses, kas bija garajā versijā. Viņam tas ir izdevies teicami.”

Filmas “Asinssaites” video ar subtitriem latviski:

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV