Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Atklās tradicionālo Mākslas dienu izstādi

Easyget.lv, 11.04.2014. 14:20

No 15. aprīļa Latvijas Mākslinieku savienības galerijā būs skatāma izstāde „Mākslas dienas 2014. Dialogs”.
Atklās tradicionālo Mākslas dienu izstādi

Latvijas Mākslinieku savienības organizētās vizuālās mākslas izstādes „Mākslas dienas 2014. Dialogs” nolikumā tās prezidents Igors Dobičins aicinājumā piedalīties izstādē laikmeta aktualitātes pārvērta tēlainā situācijas aprakstā, kurā gleznotāja „M. Šagāla gleznu spēka virpulī” kārtis spēlē „rakstnieka M. Bulgakova romānu varoņu tēli”. Izstāde ir veidota laikā, kad pasaules politiskā situācija aizskar gandrīz ikkatra mākslinieka smalko „izpausmju un daiļrades izjūtu frekvenci”. Dobičins uzsver: „Laiks nosaka, ka ir pienācis cilvēcisko kaislību, satura un radošā gara analīžu brīdis. Vai turpināsim tiražēt ierastās ābečnieku formulas vai sagaidīsim nobrieduša pilsoņa un mākslinieka cienīgu sniegumu? Vai latviskā mentalitāte spēj pārvarēt liktenis nosprausto mitoloģisko robežu?” Jautājumi ir uzdoti. Vai ir meklētas atbildes? Vai tās ir atrastas?

Izstādes „Mākslas dienas 2014. Dialogs” aicinājumam piedalīties ir atsaukušies vairāk nekā 80 dažādu paaudžu vizuālās mākslas nozari pārstāvošo Latvijas profesionālie mākslinieki un mākslas studentu. Latvijas Mākslinieku savienība ir aizsākusi Mākslas dienu trīs gadu ciklu, kura nosaukumi ir „Monologs”, „Dialogs” un „Kņada”, šī gada vadošā tēma ir „Dialogs”. Mākslinieks gan vienmēr ir bijis indivīds un individuāls ir arī viņa dialogs, radošās darbības virzītājspēks ir pašizpausme. Izstāde „Mākslas dienas 2014. Dialogs” aicina ieskatīties un meklēt katram savu individuālo dialogu ar plašo mākslas darbu, tēmu un stilistisko izpausmju klāstu. Tā kā izstādes darbus neatlasa žūrijas komisija, tās skaitliski lielais un dažādais kontingents rada pamatu objektīvam un izvērtējošam šodienas Latvijas mākslas ainas redzējumam.

Mākslas dienu 55. jubilejas pasākumi

Festivāls Mākslas dienas ir demokrātisks plaša spektra pasākumu un notikumu kopums, ko no 1959. gada rīko biedrība „Latvijas Mākslinieku savienība”. Svinot Mākslas dienu 55. jubileju, organizatori iecerējuši virkni notikumu, starp kuriem izstāde „Mākslas dienas 2014. Dialogs”, 2. Starptautiskais Mākslas simpozijs, akcijas „Mākslinieks talko!”, „Mākslas basketbols”, radošo diskusiju mēnesis un ekskursijas.

Izstādes „Mākslas dienas 2014. Dialogs” atklāšana notiks 15. aprīlī plkst. 18.00, izstāde būs atvērta līdz 18. maijam Latvijas Mākslinieku savienības galerijā, 11. novembra krastmalā 35, Rīgā P, O, T, C, P, S 12.00 – 17.00.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV