Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

"Pasaka par Gardeguni" ĢIT šosezon pēdējo reizi

Easyget.lv, 11.04.2014. 14:38

Sestdien, 12. aprīlī, plkst.15.00 Ģertrūdes ielas teātrī pēdējoreiz šajā sezonā būs skatāma izrāde visai ģimenei „Pasaka par Gardeguni”, pēc kuras radošo nodarbību vada māksliniece Laimdota Steķe.

Žurnāla "Mans Mazais" redakcija par izrādi saka tā: “”Pasaku par Punduri Gardeguni” aktrise Maija Doveika uz skatuves stāsta viena pati, un izrādes laikā ir tikai pāris specefektu. Zālē ir pirmsskolas un sākumskolas bērni, un viņi visi uzmanīgi klausās! Un, no vienas puses, tas ir apliecinājums Maijas Doveikas talantam, jo tā ir īpaša spēja – noturēt bērnu uzmanību, stāstot pietiekami sarežģītu pasaku, kurā turklāt ir daudz tādu vārdu, ko mūsdienās lieto reti. Bet, no otras puses, tā ir arī patīkama atziņa, ka mūsdienu bērni, kas pieraduši pie trīsdimensiju multfilmām, košākām krāsām un tēlu pārbagātības, spēj sēdēt un ar lielu uzmanību klausīties un sadzirdēt.”

Pēc izrādes mazie skatītāji ir aicināti pavadīt stundu radošā nodarbībā kopā ar mākslinieci Laimdotu Steķi. Nodarbībā izrādē pieredzētais tiek pārvērsts zīmējumos, kolāžās, un vienkāršās papīra rotaļlietās, kā paraugu un izejmateriālu izmantojot mākslinieces īpaši izrādei gleznoto tēlu galeriju, kas apskatāma arī izstādes formātā.

Šī būs pēdējā nodarbība, ar ko noslēgsies Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītais izglītojošais projekts, kas deva iespēju lielajiem un mazajiem skatītājiem iepazīt teātra mākslu kā saistošu, mūsdienīgu un kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanas veidu, kur nozīmīga loma atvēlēta tieši skatītāja līdzdalībai.

Biļetes pieejamas www.bezrindas.lv un galerijā Istaba (Krišjāņa Barona iela 31a). Biļešu cena 8,50 EUR, studentiem, skolēniem un pensionāriem - 4,50 EUR, ģimenes biļete (četras personas) - 17,00 EUR.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV