Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Alekseja Naumova un Kristapa Zariņa kopizstāde turpina atceļot ASV

Easyget.lv, 11.04.2014. 14:46

Latvijas Mākslas akadēmijas rektora prof. Alekseja Naumova un prorektora prof. Kristapa Zariņa kopizstāde  „Riga and World Cities. Live Paintings” līdz 30. aprīlim skatāma Eiropas Savienības delegācijas telpās Vašingtonā, no 20. maija līdz 20. jūnijam tā būs iekārtota Ronalda Reigana centrā Vašingtonā, bet rudenī, iespējams, ekspozīcija būs skatāma Floridas Starptautiskajā universitātē Maiami.

Izstāde „Riga and World Cities. Live Paintings” savu ceļu pie skatītājiem aizsāka februārī un martā, kad tā bija aplūkojama Latvijas vēstniecības ASV izstāžu zālē Vašingtonā. Izstāde ir abu gleznotāju kopdarbs, kas gada sākumā tapa pēc Latvijas vēstniecības ASV iniciatīvas un ar kuru vēstniecība atklāja „Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014” pasākumu kopumu gada garumā ASV. Mākslinieku kopizstādē centrālā loma atvēlēta pilsētu ainavām, pasaules metropoļu un Eiropas vēsturisko pilsētu īpašajai gaisotnei. Gleznās attēlota Rīga, Ņujorka, Vašingtona, Parīze, Kannas, Venēcija, Burano, Budapešta, Toledo un daudzas citas pasaules pilsētas, kuras Aleksejs Naumovs un Kristaps Zariņš apmeklējuši un gleznojuši.

Viesojoties ārvalstīs, mākslinieki arvien izmanto iespēju gleznot plenērā, katru gaidāmo izstādi papildinot ar jauniem, uz vietas gleznotiem darbiem. Aleksejs Naumovs un Kristaps Zariņš arī pēdējā ASV vizītes laikā rada brīvu brīdi glezniecībai dabā, lai izstādē Eiropas Savienības delegācijas telpās Vašingtonā ienestu gleznieciskus iespaidus, kas gūti uz vietas galamērķī. Īsi pirms izstādes atklāšanas Vašingtonā, aprīļa pirmajās dienās tapa lielformāta gleznas plenērā pie Potomakas upes, kas tagad jau izstādītas līdzās citiem mākslinieku darbiem un kļuvušas par neatņemamu ekspozīcijas sastāvdaļu. Jauni darbi tapa arī Maiami pilsētā un tās apkārtnē, kur, turpinot vizīti, mākslinieki apmeklēja Floridas Starptautisko universitāti (Florida International University).

Izstādes „Riga and World Cities. Live Paintings” norises vieta: Eiropas Savienības delegācijas telpas Vašingtonā, 2175 K Street, NW, Washington, DC 20037.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV