Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kaņepes Kultūras centrs aicina uz pavasara pirmo Dzejas slamu

Easyget.lv, 11.04.2014. 16:09

Ceturtdien, 17. aprīlī, plkst. 19:00 Kaņepes Kultūras centrā notiks šī pavasara pirmais Dzejas slams, kurā ar oriģināldzeju aicināti piedalīties jaunie un topošie dzejnieki.
Kaņepes Kultūras centrs aicina uz pavasara pirmo Dzejas slamu

Pārņemot labākās Dzejas slama tradīcijas, kas parasti norisinājās mākslas centrā "Totaldobže", šoreiz pavasara pirmo Dzejas slamu, sadarbojoties ar "Poetry Latvia", uzņēmies organizēt Kaņepes Kultūras centrs.

Dzejas slams ir demokrātiska dzejas sacensība, kur dzejnieki izpilda savus darbus, nododot tos auditorijas vērtējumam. Slama dalībnieku iepriekšēja atlase nenotiek, tādēļ piedalīties var ikviens – neatkarīgi no pieredzes, atpazīstamības vai citiem faktoriem. Dzejnieku sniegums tiks vērtēts gan pēc satura, gan pēc izpildījuma, piešķirot atzīmes no 1 līdz 10. Vērtētāju vidū ir gan uzaicināti žūrijas pārstāvji – Rihards Bargais, Henriks Eliass Zēgners un Aļona Bauska –, gan cilvēki no auditorijas, jo slama uzvarētāja noteikšanā var iesaistīties ikviens apmeklētājs. Atzītākais dzejnieks saņems naudas balvu 70 eiro apmērā.

Dzejas slama dalībnieki – dzejnieki aicināti sagatavot katrs trīs dzejoļu performances, jo vērtēšana notiks trīs raundos. Dzejolim jābūt paša izpildītāja radītam, to drīkst izpildīt, gan lasot no lapas, gan runājot no galvas.

Piedalīties drīkst jebkurš. Pieteikties dalībai slamā var uz vietas – īsi pirms slama sākuma. Slamā piedalās ne vairāk kā 12 dzejnieki. Gadījumā, ja piedalīties vēlas vairāk nekā 12 dzejnieki, dalībnieki tiek izlozēti. Katram dalībniekam jāsagatavo trīs dzejoļu izpildījumi. Katrs izpildījums nedrīkst būt ilgāks par trīs minūtēm. To var izpildīt, gan lasot no lapas, gan runājot no galvas. Nav atļauti citu autoru darbu izpildījumi.

Pirmajā kārtā visi dalībnieki nolasa vai deklamē vienu dzejoli. Pēc tās notiek vērtēšana. Otrajā kārtā iekļūst puse – dzejnieki ar augstāko vidējo vērtējumu. Tie izpilda otru sagatavoto dzejoli un vēlreiz tiek vērtēti. Trešajā kārtā iekļūst finālisti. Tie izpilda trešo dzejoli, pēc kā tiek noteikts slama uzvarētājs.

Pasākumu aicināti apmeklēt ne tikai slama dalībnieki, bet arī citi dzejas mīļotāji un interesanti. Ieeja bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV