Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Operete „Klīvija” dodas pirmajā viesizrādē

Easyget.lv, 11.04.2014. 17:14

Piektdien, 11. aprīlī, Rīgas Muzikālais teātris dosies pirmajā viesizrādē uz Valmieru, kur plkst. 19:00 aicina skatītājus uz Valmieras kultūras centru, lai izbaudītu krāšņo Niko Dostāla romantiskās operetes „Klīvija” jauniestudējumu. Galvenajās lomās – Ingus Pētersons un Sonora Vaice.

Rīgas Muzikālā teātra jauniestudējums – Niko Dostāla operete "Klīvija" tā radošajai grupai ir aizraujošs mīlestības darbs skaistajā, publikas mīlētajā operetes žanrā. Izrādes radošā komanda – diriģents Guntars Bernāts, horeogrāfi Vita Bekmane un Agris Daņiļevičs, kostīmu māksliniece Elita Platmalniece, scenogrāfs Jānis Jansons, producente un operetes atdzimšanas idejas patriote Agija Ozoliņa-Kozlovska izveidojuši dzīvi svinošu, košu skatuves mākslas darbu mūsu laika noskaņām atbilstošā intonācijā. Iestudējums uzrunā skatītāju tieši šodienas situācijā, risinot mūžīgos ego izaicinājumus, savstarpējo attiecību nianses un personības veidošanās noslēpumus. Caur smeldzīgu un draisku humoru, skatītājs viegli identificēs cilvēciskās vājības un netikumus. Bet, kā jau operetes žanrā pienākas, problēmas tiks atrisinātas un pozitīvais, labais, godīgais triumfēs.

Klīvijas personāži satiekas mazas Dienvidamerikas valstiņas Boligvajas pierobežā. Miljardieris Potertons angažējis slavenus Holivudas aktierus jaunai, romantiskai filmai, kas tiek uzņemta kordiljēru pakājē. Pēkšņi galvenās lomas tēlotāja, slavena filmu aktrise Klīvija saņem vēstuli, kurā atklāts, ka filmēšana ir tikai aizsegs lielam koruptīvam darījumam. Tajā pat laikā Boligvajā notiek apvērsums un varas maiņa. Potertons ir investējis ienesīgās valsts dabas bagātībās, kas tagad pēc apvērsuma vairs nav pieejamas, jo viņam liegta ieeja valstī…

11. aprīlī operetē „Klīvija” galvenajās lomās būs – atzītā latviešu operdziedātāja Sonora Vaice un skatītāju iemīļotais un populārais mākslinieks – Ingus Pētersons. Kopā ar viņiem izrādē piedalīsies gan jaunie un daudzsološie mākslinieki - Marlēna Keine un Emīls Kivlenieks, gan izcilie un skatītāju atzinību iemantojušie mākslinieki Juris Ādamsons, Juris Frinbergs, Jānis Kirmuška un Jānis Skanis, kā arī orķestris, koris un dejotāji.

Tuvākās Niko Dostāla operetes „Klīvija” izrādes būs 11. aprīlī Valmierā, 27. aprīlī Rīgā, 16. maijā Saldū un 26. maijā Rīgā, Kultūras pilī Ziemeļblāzma.

Rīgas Muzikālais teātris ir jauns, inovatīvs teātris, kas top atsaucoties pieaugošajam skatītāju pieprasījumam pēc kvalitatīva operetes un mūziklu žanra piedāvājuma. Rīgas Muzikālais teātris ir ar lielu potenciālu un apņēmību atgriezt Latvijas publikai opereti, kā arī ar jau uzkrātu apliecinošu pieredzi operetes iestudējumu veidošanā, kas guvuši nedalītu skatītāju atsaucību. Patlaban teātrim nav savu telpu, tomēr laikā no 2006. līdz 2009. gadam ir iestudētas tādas pazīstamas operetes kā F.Lehāra “Grāfs fon Luksemburgs”, J.Štrausa “Čigānu barons”, I.Kalmana “Bajadēra” un “Cirka princese”, uzvedumu “Karmena” pēc Ž.Bizē operas motīviem, kā arī vairākas koncertprogrammas. Teātra iestudējumus noskatījušies jau vairāk kā 30 000 skatītāji. Kopš 2013. gada teātra juridiskais pamats ir nodibinājums “Latvijas Operetes fonds”.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV