Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dejotāji pārsteigs cilvēkus sabiedriskās vietās

Easyget.lv, 11.04.2014. 17:27

Starptautiskajā Dejas dienā 29. aprīlī dejotāji pārsteigs Rīgas iedzīvotājus un viesus sabiedriskā transporta pieturvietās un paralēli citiem deju notikumiem deju e-žurnāls www.nacdejot.lv organizē inovatīvu akciju ar dejotājiem – „Stopmob”.
Dejotāji pārsteigs cilvēkus sabiedriskās vietās

„Stopmob” būs tradicionālās un laikmetīgās dejas kultūras saplūšana, iespēja paplašināt redzesloku improvizācijā, deju stilu dažādībā un iepazīt mākslinieciski kvalitatīvus priekšnesumus vairāk nekā 36 sabiedriskā transporta pieturvietās Rīgas pilsētā.

“Nejaušs video interneta vidē, kas tika filmēts pieturā, radīja manī jaunu ideju un tā nelika mieru, kamēr to nesāku realizēt. Šogad akcija nāks ar jaunu papildinājumu,” stāsta deju e-žurnāla vadītāja Sanita Vijupe.

Pavasarī akcija sadarbosies ar pilsētas radio stacijām un kopīgi aicinās vērot to no veikaliem, dzīvokļiem un kafejnīcām. Tā būs ekskluzīva iespēja radio klausītājiem redzēt deju ar iestudēto mūzikas ierakstu kādā no sabiedriskā transporta pieturvietām
.
”Stopmob” akcijas mērķis ir pievērst uzmanību ne tikai dejai, cilvēku ikdienai, bet arī kustības un mūzikas nozīmei mūsu dzīvē. Tās ilgs tikai trīs līdz piecas minūtes, bet šis laiks būs dejas un mūzikas laiks, kas liks cilvēkiem pasmaidīt un apspriest piedzīvojumu ar paziņām un draugiem. Atliek vien iedomāties, cik skaists izskatīsies Rīgas centrs, kad vienlaikus 36 pieturvietās dejotāji sāks izpildīt improvizācijas.

“Esmu pārliecināta, ka Rīgas iedzīvotāji un viesi uz mirkli aizmirsīs ikdienas rūpes un, izkāpjot no vai iekāpjot sabiedriskajā transportā, braucot garām ar auto vai velosipēdu, vērojot pa logu vai arī vienkārši kājāmgājēji, apstāsies un ieskatīsies, cik svarīga cilvēka dzīvē ir mūzika un kustība,” akcentē Sanita Vijupe.

Akciju Stopmob ar Rīgas domes atbalstu rīko biedrības “Nākotnes tehnoloģijas šodienai” projekts deju e-žurnāls www.nacdejot.lv.

Sīkāk par akciju var iepazīties mājas lapā www.stopmob.lv un www.nacdejot.lv, kā arī facebook.com, twitter.com un draugiem.lv lapās.

Foto (c) Uldis Muzikants

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV