Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Rīgas cirkā svinēs piekto Pasaules Cirka dienu

Easyget.lv, 14.04.2014. 09:36

Piekto gadu 19. aprīlī visā pasaulē svin Pasaules Cirka dienu; šogad īpaša programmas gaidāma arī Rīgas cirkā, kur ar priekšnesumiem uzstāsies cirka studijas mācekļi un pasaules klases cirka meistari.

Pasaules Cirka Diena ir īpaša diena visiem, kas saistīti ar cirka mākslu un kultūru - māksliniekiem, ģimenēm un bērniem un cirka mīļotājiem, jo visā pasaulē tiek svinēti cirka svētki.

Šogad Cirka Dienas svinību kulminācija būs cirka mākslinieku un cirka studiju audzēkņu kopīgi veidota virtuālā Laimes Piramīda, kas daudzu pasaules tautu kultūrā simbolizē izturību, sadarbību un uzticību – prasmes, kas ir tik raksturīgas cirkam.

Stundu pirms izrādes, no plkst. 12.00, ikvienam Pasaules Cirka Dienas apmeklētājam Rīgas Cirkā būs iespēja manēžā pašam izmēģināt savus spēkus cirka mākslā kopā ar studijas audzēkņiem un profesionālajiem cirka māksliniekiem.

Plkst.13.00 sāksies lielā izrāde “Ceturtā Dimensija”, kurā piedalīsies Austrumeiropas, Rietumeiropas un Latvijas cirka mākslinieki ar dažādu cirka žanru priekšnesumiem: gaisa vingrotāja, žonglieri, akrobāti, mākslinieki ar dresētiem kaķiem un ziloņiem.

"Cirks - kultūra miljoniem" - šāda devīze raksturo Eiropas Cirku asociācijas (ECA) aktivitātes cirka mākslas popularizēšanā mūsdienu pasaulē. Eiropas Cirku Asociācijā šobrīd apvienojušies 32 pasaules valstu cirki un cirku organizācijas, Latviju ECA pārstāv Rīgas Cirks. Eiropas Cirku Asociācijas viens no dibinātājiem ir Vispasaules Cirku Federācija, kuras patronese ir Monako Princese Stefānija.

Biļešu cenas no 7 līdz 20 EUR ( bērniem līdz 5 gadiem, bez vietas, klēpī — 1,50 EUR).

Vairāk informācijas: www.cirks.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV