Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

LTV1 Lieldienu programmā piedāvās koncertu pirmizrādes

Easyget.lv, 14.04.2014. 11:48

Svētku programmā LTV1 skatītājiem piedāvās trīs skaistus koncertus dažādām gaumēm – īpašo Lielās Piektdienas nakts koncertu J. S. Baha „Jāņa Pasijas”, kora „Kamēr” starptautisko projektu „Amber songs” un dziedātājas Marijas Naumovas koncertu „Pusnakts Parīzē”.

18. aprīlī pēc Krusta ceļa tiešraides no Vatikāna pulksten 0.00 LTV pārraidīs īpašo Lielās piektdienas nakts muzikālo piedzīvojumu – Johana Sebastiana Baha „Jāņa pasijas” atskaņojumu no Rīgas Sv. Jāņa baznīcas. Šī Baha dramatiskā lieldarba rašanās datēta ar 1724. gadu. Veicot Leipcigas Svētā Toma baznīcas kantora darbu, viens no Baha pienākumiem bija nodrošināt ikgadēju pasijas atskaņojumu ciešanu laikā. Nu LTV skatītājiem būs iespēja šo dramatiski piesātināto vēstījumu baudīt izcilu Latvijas mākslinieku un pasaulē atzītu baroka mūzikas interpretu sniegumā. Kopā ar Latvijas Radio kori un starptautisku solistu ansambli muzicēs dāņu orķestris „Concerto Copenhagen”, kas spēlē uz vēsturiskajiem instrumentiem. Evaņģēlista partiju dziedās Eiropā atzītais tenors Julians Pregardjēns. Atskaņojumu vadīs klavesīnists un diriģents Larss Ulriks Mortensens.

Sestdien, 19. aprīlī, pulksten 13.05, televīzijas pirmizrādi piedzīvos kora "Kamēr" koncerts „Amber Songs”. Sešpadsmit pasaules valstu – Zviedrijas, Lietuvas Beļģijas, Turcijas, Vācijas, Polijas, Norvēģijas, ASV, Indijas, Izraēlas, Spānijas, Krievijas, Austrijas, Igaunijas, Anglijas un Latvijas septiņpadsmit komponisti tika aicināti piedalīties neparastā pasākumā, lai veidotu katrs savā muzikālajā pieredzē un izpratnē balstītu latviešu tautas dziesmas apdari. Koncertā īpašu gaisotni uzbūra ne vien jauniešu un diriģenta Jāņa Liepiņa aizrautīgā muzicēšana, bet arī pasaules komponistu - dziesmu radītāju klātbūtne.

Otrajās Lieldienās, pirmdien, 21. aprīlī, pulksten 15.55, LTV1 skatītājiem dāvās muzikālu baudījumu dziedātājas Marijas Naumovas izpildījumā – koncertu “Pusnakts Parīzē”. Koncertā būs dzirdamas skaistākās Francijas melodijas kamerorķestra pavadījumā. Ikviens varēs baudīt franču mūzikas burvību un eleganci, kā arī sajust Parīzes noskaņu un šarmu, klausoties „Une vie d'amour”, „Milord” vai „La vie en rose”. Dziedātāja uzstāsies kopā ar Vidzemes kamerorķestri Andra Veismaņa vadībā, savu uzticamo pavadošo mūziķu grupu, kā arī īpašajiem viesiem no Francijas – Fransuā Parizi un Toniju Bonfilu, kuri pavadījuši tādus slavenus franču šansonistus kā Šarlu Azvanūru, Īvu Montānu un Anrī Salvadoru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV