Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Otro sezonu uzsāk jauno un topošo literātu cikls „Pavasara gaidītāji”

Easyget.lv, 14.04.2014. 13:46

24. aprīlī plkst. 18.30 Mazajā Ģildē pasākumu cikla „Pavasara gaidītāji” ietvaros savus darbus plašākai publikai lasīs jaunie un topošie Latvijas literāti.
Otro sezonu uzsāk jauno un topošo literātu cikls „Pavasara gaidītāji”

Pasākumu cikls, kas aizsākās 2013. gada pavasarī, šosezon otro reizi aicinās jauno Latvijas literātu paaudzi demonstrēt savus darbus plašākā auditorijā. Pasākuma laikā viņu uzstāšanos papildinās grupa „Mazie Meža Dīvainīši” (MMD) un ģitārists Gints Smukais.

Pieteikšanās savu darbu lasījumiem pirmajā cikla pasākumā iespējama Mazās Ģildes Facebook lapā līdz 22. aprīlim, nosūtot prozas darba fragmentu vai piecus dzejoļus, kā arī trīs literāta paša uzņemtas fotogrāfijas, kas saistās ar pavasara gaidīšanas laiku (fotogrāfijas tiks izmantotas pasākuma vizuālajam noformējumam). Jaunie un topošie literāti aicināti pieteikties ar 5 minūšu gariem prozas vai dzejas autordarbu lasījumiem. Darbu tematika nav ierobežota, un tie var būt gan latviešu, angļu, gan krievu valodā.

MMD kopā sākuši spēlēt 2007.gadā un līdz šim uzstājušies jau vairākos festivālos, tajā skaitā „Bildēs”. Šī brīža grupas sastāvs kopā spēlē aptuveni gadu – Andris un dvīņubrāļi Oskars un Rūdolfs spēlē ģitāras, mutes harmonikas, bungas un reizēm arī citus instrumentus, savukārt Turks spēlē čellu. Grupas mūzikas stilu, pēc viņu vārdiem, definēt nav iespējams, jo tas nākot „no sirds”, bet koncertos iespējams dzirdēt gana dažādus mūzikas skaņdarbus.

Gints Smukais ir 19 gadus jauns ģitārists, kas pats savu mūzikas stilu definē kā „Perkusiju pirkstu stilu”, kur no ģitāras skaņa daudzviet tiek izspēlēta netradicionālā veidā un korpuss tiek izmantots ritma grupām. Visi viņa skaņdarbi ir paša komponēti un pārstāv plašu spektru - sākot no mierīgām, jaukām un melanholiskām melodijām, līdz pat ātriem, tehniskiem skaņdarbiem.

Šīs sezonas otrais cikla „Pavasara gaidītāji” pasākums notiks 15. maijā.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Foto: Gints Smukais. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV