Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Interneta žurnāls Satori.lv piedāvā bezmaksas grāmatu bērniem

Easyget.lv, 14.04.2014. 14:10

Biedrība „Ascendum” izdevusi interneta žurnāla „Satori.lv” grāmatu bērniem „Nepareizie stāsti”, kurā iekļauti ir 13 latviešu autoru darbi. Grāmatu bez maksas var iegūt „Satori.lv” redakcijā, kā arī dažādos publiskos pasākumos un „Satori.lv” stendos Latvijas reģionos.

Interneta žurnāla „Satori.lv” jaunāko grāmatu „Nepareizie stāsti” veidojuši 13 latviešu autori, kuru vidū ir gan jau atzīti bērnu grāmatu rakstnieki, piemēram, Inese Zandere, Māris Rungulis un Pauls Bankovskis, gan arī tādi, kas bērnu literatūrā roku iemēģina pirmo reizi – starp tiem arī Latvijas Literatūras gada balvai nominētais autors Jānis Joņevs. Stāstu krājums ir bezmaksas izdevums, kuru jebkurš interesents varēs saņemt „Satori.lv” redakcijā, dažādos publiskos pasākumos Rīgā, kā arī „Satori.lv” stendos Valkā, Valmierā un Liepājā.

„Viens no paņēmieniem, kas vairāku gadsimtu garumā ir izmantots bērnu pāraudzināšanai, ir bērnu literatūra, kas tiem par katru cenu jāizlasa, lai saprastu, kas šajā pieaugušo pasaulē ir labi un kas – slikti. Šim nolūkam tikuši sarakstīti neskaitāmi bērnu literatūras sējumi ar pareizu morāli un noderīgām pamācībām, labajiem piemēriem un audzinošām beigām. Šajās grāmatās melim Pinokio deguns izstiepjas garš, Makss un Morics saņem pelnīto sodu, Timurs un viņa komanda palīdz vecīšiem, bet Lennebergas Emīls izaug liels un kļūst par pilsētas galvu. Šo pareizo stāstu saturs ir mainījies, taču tie vienmēr ir tikuši rakstīti tādi, lai patiktu pieaugušajiem, nevis tādi, kādus vēlētos lasīt bērni paši. Mēs nolēmām uzrakstīt grāmatu, kuru vecāki nevēlētos lasīt priekšā saviem bērniem – grāmatu, kuru tie slēptu, bet bērni ar milzīgu interesi meklētu rokā un paklusām lasītu zem segas. Mēs gribējām nepareizu grāmatu nepareiziem bērniem, kuri nemaz negrib izaugt pareizi,” par grāmatu stāsta interneta žurnāla „Satori.lv” galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Grāmatu „Nepareizie stāsti” šobrīd iespējams iegūt interneta žurnāla „Satori.lv” redakcijā Ģertrūdes ielā 42-5, Rīgā, katru darba dienu, iepriekš piesakoties pa e-pastu satori@satori.lv. Grāmatu skaits ir ierobežots.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV