Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Sākusies LNB krājuma pārvešana uz Gaismas pili

Easyget.lv, 14.04.2014. 16:45

Kopumā uz jauno bibliotēku Pārdaugavā septiņu mēnešu laikā pārvedīs vairāk nekā 3 miljonus dažādu krājuma vienību.
Sākusies LNB krājuma pārvešana uz Gaismas pili

Pirmdien sākusies Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) krājuma pārvešana uz Gaismas pili – pirmās kravas uz jauno ēku ceļos no ēkas Jēkaba ielā 6/8, pēc tam no nama K. Barona ielā 14, informē LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

LNB direktors Andris Vilks uzsver: „Šāda mēroga pārvākšanās process Latvijā notiek pirmo reizi un krājuma pārvietošana uz jauno ēku ir vēsturisks un īpašs brīdis – tas norāda, ka bibliotēka arvien vairāk ir pietuvinājusies jaunās ēkas atvēršanas posmam.”

Šobrīd LNB krājumu, kas ir izvietots 6 ēkās, veido aptuveni 4,1 miljons dažādu izdevumu vienību. Jēkaba ielas 6/8 krājums veido gandrīz 18% no tā, un plānots, ka Gaismas pilī tas būs pieejams jūnijā. Pēc tam, kad būs pārvietoti izdevumi no Jēkaba ielas, plānots veikt iespieddarbu pārvešanu no K. Barona ielas 14.

Vispirms grāmatām tiek veiktas dezinfekcijas un atputekļošanas procedūras un pēc tam tās, saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu ieteikumiem, pārvieto uz bibliotēkas jauno ēku. Pakāpenisks LNB krājuma pārvietošanas process uz Gaismas pili sākās 27. martā. Bibliotēkas krājumi (kartogrāfiskie materiāli, retās grāmatas un rokraksti, kā arī periodiskie izdevumi) un lasītavas, kas izvietotas Jēkaba ielā 6/8, šobrīd lasītājiem nav pieejamas. LNB nodaļas K. Barona ielā 14, K. Barona ielā 3, Tērbatas ielā 75 un Anglikāņu ielā 5 pagaidām turpinās darbu ierastajā režīmā.

Letonikas profila literatūrai daļēji var piekļūt Baltijas Centrālās bibliotēkas lasītavā Tērbatas ielā 75, kā arī izmantojot LNB Galvenās grāmatu krātuves eksemplārus.

Pēc pārcelšanās uz Gaismas pili, ēka Jēkaba ielā tiks nodota tās īpašnieka un iznomātāja Latvijas Republikas Saeimas rīcībā.

Ar jaunāko informāciju par krājuma pārvešanas gaitu regulāri Jūs iepazīstināsim LNB mājaslapā – www.lnb.lv sadaļā "Aktualitātes".

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV