Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Elmārs Seņkovs Nacionālajā teātrī iestudē Ezeriņu

Easyget.lv, 15.04.2014. 08:34

30. aprīlī Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde „Ezeriņš”, kuras pamatā ir deviņas Jāņa Ezeriņa noveles. Izrādes režisors - Elmārs Seņkovs.
Elmārs Seņkovs Nacionālajā teātrī iestudē Ezeriņu

Režisors Elmārs Seņkovs un viņa domubiedri jau trešoreiz ķeras pie latviešu klasikas zelta novelēm, šoreiz pie Jāņa Ezeriņa. Kā izstāstīt cilvēka likteni dažās minūtēs, ja dzīvē liktenīgi notikumi notiek dažāda garuma minūtēs, stundās un dienās? Neticamas satikšanās, neiespējama mīlestība, neparasti raksturi, negaidīta nāve – iespēju to piedzīvot koncentrētā laika nogrieznī, pašam paliekot pie skaidra prāta, dāvā tikai māksla.

Jānis Ezeriņš raksta par cilvēku vājībām, izmisīgiem centieniem izprast dzīvi, laika un liktens spēlēm, trauslo robežu starp dzīvību un nāvi. Īpaša vērtība nenoliedzami piemīt Jāņa Ezeriņa valodas izjūtai, ar kuru viņš rotaļīgi ievilina mūs savās novelēs.

Dramaturģe Rasa Bugavičute, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Aigars Ozoliņš, Edgara Mākena muzikālais noformējums. Deviņas Jāņa Ezeriņa noveles izspēlē un izstāsta septiņi aktieri – Astrīda Kairiša, Ināra Slucka, Madara Saldovere, Uldis Anže, Normunds Laizāns, Uldis Norenbergs, Jānis Skanis.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV