Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Gada izrāde 2013 - Smiltenes Tautas teātra iestudējums Paula Putniņa lugai "Pusdūša"

Easyget.lv, 15.04.2014. 13:21

Par aizvadītās sezonas labāko Latvijas amatierteātru izrādi skatē „Gada izrāde 2013” atzīts Smiltenes Tautas teātra iestudējums Paula Putniņa lugai „Pusdūša” Agra Māsēna režijā.
Gada izrāde 2013 - Smiltenes Tautas teātra iestudējums Paula Putniņa lugai "Pusdūša"

Par Gada kamerizrādi kļuvusi Jūrmalas teātrī iestudētā Leldes Stumbres luga "Spalvas" (režisors Imants Jaunzems), savukārt Gada izrādes jauniešiem tituls piešķirts Vilhelma Buša lugas "Makss un Morics" iestudējumam Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studijā (režisors Juris Ločmelis), informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika.

„Gada izrāde 2013” godalgas saņēma arī:

  • Gada režisors - Agris Māsēns;
  • Gada aktieris - Aigars Veldre (Zigmunds Paula Putniņa lugas "Pusdūša" iestudējumā Smiltenes Tautas teātrī)
  • Gada aktrise - Dace Purvlīce (Dzidra Paula Putniņa lugas "Pusdūša" iestudējumā Smiltenes Tautas teātrī);
  • Gada jaunais aktieris - Kaspars Doniņš (Konstantins Gavrilovičs Trepļevs Antona Čehova lugas "Kaija" iestudējumā Ventspils teātrī);
  • Diploms Balvu Tautas teātrim (režisore Vaira Resne) par laikmetīgu klasikas interpretāciju Hellas Vuolijoki lugas "Jaunā saimniece" iestudējumā;
  • Diploms Rēzeknes Tautas teātrim (režisore Māra Zaļaiskalns) par artistiskumu Ulriha Hūba lugas "Astoņos pie šķirsta" iestudējumā.

Fināla izrādes vērtēja Latvijas teātra profesionāļi: režisori Māra Ķimele, Mihails Gruzdovs un Juris Jonelis, kā arī teātra zinātniece, mākslas zinātņu doktore Edīte Tišheizere un Latvijas Kultūras akadēmijas rektors, profesors Jānis Siliņš.

Latvijas amatierteātru iestudējumu skates „Gada izrāde 2013” fināls notika 9. aprīlī Balvu Kultūras un atpūtas centrā, kā arī 12. un 13. aprīlī Dailes teātrī, Rīgā. Finālā tika izrādīti 12 labākie amatierteātru iestudējumi no skatēm Latvijas reģionos.

Skati "Gada izrāde 2013" rīkoja Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām un Dailes teātri.

Foto: Smiltenes Tautas teātra iestudējums Paula Putniņa lugai "Pusdūša". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV