Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Foto: Iestudējuma „Latgola.lv - 2” komanda ierosmes izrādei meklē Baltinavā

Easyget.lv, 15.04.2014. 16:15 | komentāri (1)

25. aprīlī Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos Danskovītes „Latgola.lv - 2” Valda Lūriņa režijā.
Foto: Iestudējuma „Latgola.lv - 2” komanda ierosmes izrādei meklē Baltinavā

Galerijas:

Vecu ļaužu mīlestība un sābru būšana, par ko čiuļi brīnās un ar ko čangaļi lepojas, darījušas savu - pēc vairāk nekā 100 "Latgolas.lv" izrādēm, visa radošā kopa - režisors, komponists, dziesmu tekstu autors un aktieri - ir apņēmības pilni raut vaļā tikpat vērienīga apjoma otro sēriju. Un teātrī tas nenotiek bieži. Arī šis stāsts būs par Latgales cilvēku spēku un humora dzirksti. Pašu ļaudīm šoreiz pievienojies arī spožais Dailes teātra aktieris Pēteris Liepiņš, kas dalīs Ontana lomas smagumu ar Uldi Dumpi.

Arī šoreiz, tāpat kā pirms izrādes „Latgola.lv” tapšanas, visa radošā grupa viesojās Baltinavā, lai iejustos izrādes tēlu sadzīvē, tādēļ teātris saka lielu paldies aktieru kopai „Palādes”, Ivetai Gabrānei un viņas Baltinavas vidusskolas audējām, „Brīžucīma ols” brūverim Jānim Kašam, Aļonai, Evai, protams, Baltinavas vidusskolas direktoram (Ontanam) Imantam Slišānam.

Lomās: Uldis Dumpis, Pēteris Liepiņš, Dace Bonāte, Anna Klēvere, Daiga Gaismiņa, Evija Skulte, Indra Burkovska, Voldemārs Šoriņš, Zane Jančevska, Mārtiņš Egliens, Gundars Grasbergs, Valdis Zilveris, Juris Hiršs, Artis Drozdovs.

Scenogrāfs Mārtiņš Milbrets, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, Jāņa Petera dziesmu teksti, komponists Valdis Zilveris, foto mākslinieks Imants Urtāns, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

Foto: Izrāde „Latgola.lv - 2” komanda Baltinavā. Foto (c) Imants Urtāns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV