Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Kultūras ceļvedī – Lieldienu raibie notikumi

easyget.lv, 17.04.2014. 14:18

Ar šūpošanos, olu kaujām, jautrām rotaļām un dziesmām aicinām Lieldienas svinēt gan lielos, gan mazos kultūras dzīves baudītājus. 
Kultūras ceļvedī – Lieldienu raibie notikumi

Ceturtdien, 17.aprīlī, plkst. 19:00 Kaņepes Kultūras centrā notiks šī pavasara pirmais Dzejas slams, kurā ar oriģināldzeju aicināti piedalīties jaunie un topošie dzejnieki.
Plkst. 20.30 klubā 9K1 nams gada kopīgu koncertu sniegs divas no atpazīstamākajām Latvijas neatkarīgajām grupām - Gaujarts un Bērnības milicija.

Piektdien, 18. aprīlī, plkst. 12.00 Rīgas Golgātas baznīcā tiks atskaņota Arta Gāgas oratorija „Consummatum Est!”. Koncerts izskanēs arī dienu vēlāk, Rīgas Lutera Evaņģēliski luteriskajā baznīcā.
Rīgas Centrāltirgū notiks Lieldienu iešūpošana, uz kuru īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.
Plkst. 21:00 Rīgas Domā izskanēs Lielās Piektdienas nakts koncerts Lux Confessionis ar īpašu mūziku ērģelēm, čellam, korim un soprāna solo.
No 18. līdz 21. aprīlim kinoteātrī KSuns notiks studijas „Animācijas Brigāde” Berlīnes kinofestivālos nominēto filmu parāde „Kā mēs braucam lāci lūkoties”.

Sestdien, 19. aprīlī, Spīķeru kvartālā notiks sarīkojums „Pavasaris atmodina Spīķerus".
No plkst. 10:00 Lieldienu svinības norisināsies arī Kalnciema kvartālā, kur uz skatuves kāps Vītolu ģimene.
Plkst. 21:00 bārā "I Love You" tiks atzīmēta pasaules Record Store Day. Uzstāsies dziesminiece Alise Joste un grupa Momend.

Svētdien, 20. aprīlī, plkst. 14.00 Kultūras un atpūtas centrā „Imanta” notiks sarīkojums „Re, kur nāca Liela diena!”.
Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā koncertēs LNO solisti Evita Zālīte un Jānis Apeinis ar koncertprogrammu „Ver acis uz augšu”. Koncerts gaidāms arī dienu vēlāk, 21. aprīlī plkst. 15:00 Jelgavas Sv. Annas baznīcā un plkst. 19:00 Ogres Sv. Meinarda Romas Katoļu baznīcā.
Latviešu, kristīgās un mūsdienu tradīcijas Lieldienas aicina svinēt Latvijas Etnogrāfikais Brīvdabas muzejs. Muzejā svinības notiks arī dienu vēlāk, 21. aprīlī.

Pirmdien, 21. aprīlī, plkst. 16.00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē izskanēs Lieldienu klasiskās mūzikas koncerts.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV