Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kino Bize Liepājā demonstrēs jaunākās latviešu īsfilmas

Easyget.lv, 22.04.2014. 12:19

Trešdien, 23. aprīlī, pulksten 18:00 radošajā telpā „Ideju bode” (Teodora Breikša ielā 41, Liepājā) notiks jaunāko latviešu īsfilmu vakars, ko piedāvā kinoteātris „Kino bize”.

Jaunāko latviešu īsfilmu vakara programma:

„Līgavas atvadas” / Inese Vēriņa / 8 min

Filma stāsta par jaunu sievieti, kura devusies naktī viena. Viņu pavada tikai dziesma. Aust rīts, un tumsa palēnām atkāpjas.
Māksliniece un režisore Inese Vēriņa jau kopš 2005. gada strādā ar dažādiem medijiem, kā arī ar eksperimentālo, dokumentālo un animācijas kino.

„Zivs” / Ksenija Zaķe / 13 min

Īsfilma vēsta par kādu vecu vīru vārdā Alberts, kurš, ilgu un vientuļa izmisuma vadīts, ir piekritis autoveikala pārdevējas Veltas vadītam spiritisma seansam, cerībā atgūt savu mirušo sievu. Taču seanss neizdodas, Alberts zaudē samaņu, kas aizsāk virkni sirreālu notikumu. Tie sniedz viņam tukšas ilūzijas, kurām viņš tik ļoti vēlas ticēt. Viņa zemapziņas radītie tēli ved viņu aizvien tālāk pa maldu ceļiem, sniedzot cerību, kuru viņš jau bija teju pazaudējis. Ksenija Zaķe pazīstama ar savu darbību gan mūzikā, gan vizuālajā un audiovizuālajā mākslā. Viņa arī attēlojusi galveno varoni Ivetu Jāņa Norda filmā „Amatieris”.

„Trauslā sirds” / Astra Zoldnere / 14 min

Filma ir absurds stāsts par neiespējamu mīlestību, kas ironiski, bet tiešām notiek Ziemassvētku laikā, kad tomēr ne visi ir laimīgi un mīlēti. Divi svešinieki sastopas savdabīgā vidē – morgā. Pirmajā brīdī šķiet, ka tiešām noticis Ziemassvētku brīnums, bet, vai šis būs stāsts ar laimīgām beigām, skatītāji uzzinās īsfilmu kolekcijas noslēgumā.
Režisore Astra Zoldnere pēc Baltijas kino skolas pabeigšanas aktīvi strādājusi pie spēles un dokumentālajām īsfilmām, kā arī veidojusi videoprojekcijas un mūzikas video.

„Pēdējais piliens” / Viljams Timrots / 17 min

Agnesi atlaiž no darba un pamet puisis. Viņa ir zaudējusi pēdējās lietas, par kurām viņa patiesi uztraucās un kas deva cerību par gaišāku nākotni. Tā kā ar darbu un draugu viņai neveicas, tad Agnese pamet esošo dzīvi un dodas prom no visa pazīstamā. Pa ceļam savā mašīnā Agnese uzņem stopētāju Artūru, kurš brauc uz Balviem ar domu bildināt savu draudzeni. Agnese diemžēl nebrauc uz Balviem, bet iesaista Artūru savā atriebības gājienā pret draugu un darba vietu, īstenojot savu plānu dažādos nelikumīgos veidos. Lai arī sižets var izklausīties skarbs, tomēr tajā netrūkst smieklu, jautrības un neveiklu momentu varoņu dzīvē.

„Normāli cilvēki” / Alise Zariņa / 30 min

Kad konservatīvais un dzīves nogurdinātais pensionārs Arvīds attopas uz ielas, viņa vienīgais risinājums ir mēģināt iejusties kādā pagalam ekscentriskā ģimenītē un mācīties pieņemt... visas šīs "modernās izdarības". Mazliet ironisks vēstījums par to, ko īsti mūsu uztverē nozīmē būt “normālam” cilvēkam.
Alise Zariņa studējusi reklāmu Parīzē un audiovizuālos medijus Tallinā. 2009. gadā tika publicēts viņas pirmais dzejas krājums, patlaban viņa vairāk raksta ap un par kino, filmē dažādus video darbus un strādā pie scenārijiem. Rudenī gaidāma Alises debija dokumentālajā kino.

„Projām” / Ieva Norvele / 28 min

Krīze beigusies, tukšajos piepilsētas rajonos par pieminekļiem atstājot tukšas jaunceltnes. Projām ir nekad nepastāvējušie mājas iedzīvotāji un tāpat projām ir tie, kas šajās mājās dzīvo - Rītiņu ģimene. Rita Rītiņa kļuvusi par vienīgo ģimenes apgādnieci, padevīgi sagaida nenovēršamo - ģimenes dzīvokļa atņemšanu nenomaksāta parāda dēļ. Rita, nonākusi dzīves vietas dilemmā starp tukšo piepilsētu un tukšajiem laukiem, nolemj cīnīties par ģimenes un savu laimi. Filma „Projām” ir režisores un aktrises Ievas Norveles diplomdarbs Baltijas Filmu un Mediju skolā. Pašlaik Ieva strādā un dzīvo Centrāleiropā mūžīgā kustībā starp Latviju, Igauniju, Čehiju, Slovākiju un Ungāriju.

Ieeja maksa: 2 eiro.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV