Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Limbažos top inovatīva ritma un dejas izrāde „Inficētais”

Easyget.lv, 22.04.2014. 13:26

Par godu Latvijas vecākā kolektīva TDA „Katvari” 95 gadu jubilejai top nebijusi dejas ritma un dejas izrāde „Inficētais”, kuras pirmizrāde notiks 17. maijā Limbažos.
Limbažos top inovatīva ritma un dejas izrāde „Inficētais”

Kā informē Edžus Arums, uzvedums būs ritma, ķermeņa kustības, dejas un mūzikas simbioze, kas pastiprināta ar urbānas vides un mākslas elementiem. Tā sižetiski runās par mūsdienās tik ļoti eksistenciālu tēmu kā lietu notikumu dabu un mūsu attieksmi pret to. Vai apkārtne un ikdiena iegūst citu esamības nokrāsu, ja mēs paši mainām savu iekšējo skatījumu? Vai viens pozitīvas iedvesmas inficēts cilvēks var mainīt apkārtni? Cilvēka brīvība ir izvēlēties...

Uzveduma horeogrāfs un režisors – Gints Dancītis, mūzikas autori – Dzintars Vīksna, Matīss Repsis. Izrādē piedalās – perkusionistu apvienība „Pulsa efekts”, grupa „Limonāde” un TDA „Katvari”. Uzvedums notiks neierastā vidē – bruģa ražošanas angārā.

„Ir pagājuši pieci gadi, kopš savā 90 gadu jubilejā uzvedām dejas izrādi „No zobena saule lēca””, teic TDA „Katvari” vadītājs Edžus Arums. „Tāpēc vēlējāmies atkal radīt ko nebijušu, lai būtu interesanti gan skatītājiem, gan pašiem dalībniekiem. Meklējot jaunas formas un izpausmes, nonācām līdz apvienībai „Pulsa efekts”. Līdz šim Latvijā formas ziņā līdzīgas izrādes uzvestas tikai divas, taču tik liela mēroga vēl nekad, tāpēc tas atkal mums ir jauns un sarežģīts izaicinājums, bet radošā ziņā ļoti aizraujošs notikums.”

Apvienība „Pulsa efekts” radusies 2006.gadā un tai ir divi darbības virzieni - ritmisku kompozīciju veidošana, izmantojot dažādu tautu, piemēram, āfrikāņu, brazīļu, ēģiptiešu perkusijas, un performanču veidošana brīvā stila perkusiju žanrā. Brīvā stila perkusijas (free-style percussion, no angļu val.) ietver gan dažādu lietu, kas nav mūzikas instrumenti, apspēli, gan ķermeņa ritmikas (body percussion, body jamming) elementus, darbības pasaulē jau aizsākto free-style percussion virzienu, kurš visvairāk popularizēts, pateicoties performatoriem un šī žanra aizsācējiem STOMP.

Gints Dancītis ir profesionāls dejotājs un horeogrāfs. Studējis Latvijas kultūras akadēmijā mūsdienu deju un horeogrāfiju, kā arī papildus zināšanas guvis ārpus Latvijas. Piedalījies neskaitāmās izrādēs, mūziklos un uzvedumos. Pašlaik aktīvi darbojas Liepājas teātra izrāžu un koncertu veidošanā.

„Meklēt stāsta izpausmes formas ne tikai caur dejas kustību, bet arī ķermeņa ritmu, skaņu, impulsu ir ļoti aizraujošs un daudzslāņains process. Protams, sarežģīts, bet noteikti arī iedvesmojošs. Šajā izrādē daudzu elementu kopums veidos vienotu veselumu, un gluži kā kaleidoskopā kopaina būs neparasta, mainīga, brīžiem negaidīti neparasta,” tā par izrādi horeogrāfs Gints Dancītis.

TDA „Katvari” ir vecākais deju kolektīvs Latvijā, kas sekmīgi realizējis dažādus kultūras un labdarības projektus. Kā veiksmīgāko var minēt dejas izrādi „No zobena saule lēca”, kuru noskatījušies vairāk nekā 18 000 Latvijas iedzīvotāju un ārzemju viesi.

Ritma un dejas izrāde „Inficētais” pirmizrāde būs redzama 17.maijā plkst. 16:00 Limbažos SIA „Pro-Bet” ražošanas angārā. Biļetes nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā vai interneta vietnē bilesuparadize.lv. Biļetes cena – 8 Eur.

Foto: Pulsa efekts. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV