Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Par godu Šekspīra jubilejai atklās izstādi „Šahspīrs”

Easyget.lv, 22.04.2014. 15:25

Kas kopīgs Šekspīram un šaham? Atbilde uz jautājumu tiks meklēta multimediālajā miniizstādē “Šahspīrs”, kas 23. aprīlī plkst. 20.00 tiks atklāta kultūrbārā “Vieta”.
Par godu Šekspīra jubilejai atklās izstādi „Šahspīrs”

Izstāde „Šahspīrs” ir viens no pasākumiem programmā “Šekspīram 450”, kas veltīta izcilā angļu dramaturga Viljama Šekspīra jubilejas gadam. 

“Veto Magazine” un Britu padomes organizētajā izstādē būs apskatāmi vairāki audiovizuāli objekti. Būs skatāma divu Latvijā pazīstamu dzejnieku - Jāņa Elsberga un Marta Pujāta - šaha spēles-performances videodokumentācija, kurā spēles elementi mīsies ar filosofiskām sarunām par Šekspīru un šahu, kā arī audioinstalācija, kas minēs, par ko runā 21. gadsimta šahisti. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja spēlēt arī interaktīvu spēli - tajā uz šaha partiju varēs izaicināt pašu Šekspīru, kuram būs viedoklis par katru pretinieka gājienu, stāsta Verto Magazine pārstāve Santa Vaskinoviča.

Izstādes “Šahspīrs” objektu mērķis ir meklēt saistību starp Šekspīra dramaturģiju un šaha spēli - vai pārdomāti gājieni un stratēģijas šahā nelīdzinās cīņām par varu un intrigām Renesanses laika galmā?

Izstādes atklāšanas vakarā 23. aprīlī uzstāsies dziesminieks Imants Aurora Daksis, īpašu izrādi sniegs improvizācijas teātris “Improvīns” un būs skatāmi arī labākie darbi no Britu padomes Latvijā organizētā videokonkursa vidusskolēniem. Tāpat būs iespēja satikt izstādes veidotājus un pavadīt vakaru neformālā gaisotnē.

Izstādi veido “Veto Magazine” sadarbībā ar Britu padomi, un tā būs apskatāma līdz 20. maijam. Darba laiks - no pirmdienas līdz piektdienai 8.00-22.00, bet sestdienās 12.00-22.00. Kultūrbārs “Vieta” atrodas Rīgā, K. Valdemāra ielā 61.

Vairāk informācijas par Šekspīra jubilejas gada programmu „Šekspīram 450” www.shekspiram450.lv

Foto: Imants Aurora Daksis. Foto © Artūrs Daukulis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV