Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sākusies Renāra Vimbas spēlfilmas “Es esmu šeit” uzņemšana

Easyget.lv, 22.04.2014. 17:50

Studija “Tasse Film” veiksmīgi uzsākusi jaunās latviešu spēlfilmas “Es esmu šeit” uzņemšanu, informē filmas producente Alise Ģelze. Filmas scenārists un režisors ir Renārs Vimba, bet filmas operators - Islandietis Arnars Torisons.
Sākusies Renāra Vimbas spēlfilmas “Es esmu šeit” uzņemšana

Galerijas:

Pirms Lieldienām filmēšanas komanda pabeidza pavasara perioda uzņemšanu Rēzeknes novadā, bet jau jūlijā tiks turpināts darbs pie vasaras perioda uzņemšanas. Spēlfilmas “Es esmu šeit” filmēšanas periodu pilnībā pabeigt plānots 2014.gada nogalē.

Filma ir aizskustinošs stāsts par meiteni Raju (17) un viņas brāli Robi (12), kas spiesti dzīvot kopā ar vecmammu Olgu, jo viņu tēvs miris un māte aizbraukusi meklēt darbu Anglijā. Pretēji bērnu gribai vecmamma vēlas pārdot lauku īpašumus, kas piederējuši viņu tēvam, bet situācija mainās pēc Olgas nejaušās nāves. Rajai un Robim ir jāizvēlas - vai ziņot par viņas nāvi un nokļūt bērnu namā vai noslēpt šo faktu un cīnīties par savām dzimtajām mājām un ģimeni. Raja kļūst par ģimenes apgādātāju un reizē piedzīvo savu pirmo mīlestību.

“Filmā pastarpināti iezīmējas vairākas tēmas, taču pamatā filma pievēršas morālajiem aspektiem saistībā ar atbildības un pienākuma jēdzienu. Atbildība pret sevi un saviem sapņiem, atbildība pret ģimeni, atbildība pret valsti – šīs tēmas šķautnes filmā atklājas galvenā varoņa Rajas, viņas jaunākā brāļa Robja un viņu promesošās mātes attiecībās. Galu galā filma ir par galvenās varones Rajas pieaugšanu, par sastapšanos ar savas personības tumšo pusi, sevis iepazīšanu un apzinātu lēmuma pieņemšanu dzīvot savādāk,” stāsta filmas režisors Renārs Vimba.

Filmas galveno varoņu - Rajas un Robja meklējumi notika visā Latvijā, izvērtējot vairāk nekā 1500 pretendentus. Pēc atkārtotām aktieru foto un video provēm Rajas lomai tika izvēlēta Elīna Vaska, bet Robja lomai - Andžejs Jānis Lilientāls. Filmā būs redzams franču aktieris Žerards Šalo (Gerard Chaillou), kurš ir filmējies pie tādiem režisoriem kā Žans Luks Godards (Jean-Luc Godard) un Luks Besons (Luc Besson), kā arī vairāki Latvijā atpazīstami aktieri – Zane Jančevska, Ruta Birgere, Edgars Samītis, Jānis Kirmuška un citi. Aktieru atlase notika sadarbībā ar aktieru atlases aģentūru “Casting Bridge”.

Filmas producentes Alise Ģelze un Aija Bērziņa uzsver, ka filmas skatītāji varēs līdzpārdzīvot galvenajai varonei Rajai, jo jebkuram ir atpazīstamas tādas sajūtas kā greizsirdība, bailes, mīlestība, vilšanās un vēlēšanās saglabāt sev visdārgāko – ģimeni. Kā arī spēlfilma “Es esmu šeit” ļoti precīzi trāpa šobrīd visnepieciešamākajā tematiskajā segmentā – ekonomisko bēgļu tēma, kas ir aktuāla gandrīz katram Latvijā, turklāt filmas stāsts šo tēmu risina netradicionālā rakursā, uzmanības centrā izceļot nevis tos, kas aizbrauc (un tiek aprakstīti neskaitāmās mediju ziņās un arī dažās filmās), bet gan tos, kas paliek un vēlās savu nākotni saistīt ar šo valsti.

Filmas scenāriju ir vairākkārt rediģējis Eiropā atzīts scenāriju konsultants Migels Mačalskis (Miguel Machalski), kurš ir strādājis ar tādiem zināmu filmu scenārijiem kā Klinta Īstvuda filmas “Million-Dollar Baby”, Alehandro Amenabāra filmas “Mar Adentro”, Stīvena Daldria filmas “Billy Elliot”.

Filmas komanda ir režisors un scenārists Renārs Vimba, operators – Arnars Torisons (Arnar Thorisson), filmas mākslinieks – Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece – Līga Krāsone, komponists – Valgeirs Sigurdsons (Valgeir Sigurdsson) filmas producentes – Aija Bērziņa, Alise Ģelze.

Filmēšanas periods ir paredzēts trīs dažādos gadalaikos - 2014.gada aprīlī, jūlijā un novembrī. Filmēšana notiks Latvijas laukos (Rēzeknes novadā), Rīgā, kā arī Londonā (Lielbritānijā).

Filmas pirmizrāde Latvijā ir plānota 2015.gada novembrī.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV