Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LMA prof. Arvīds Drīzulis atklās personālizstādi „Stāsti bez rāmjiem”

Easyget.lv, 23.04.2014. 08:42

No 25. aprīļa Radošo darbu galerijas Izstāžu telpā būs skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Arvīda Drīzuļa personālizstāde "Stāsti bez rāmjiem", informē izstādes kuratore Zane Auškāpa.

Izstāde „Stāsti bez rāmjiem” ir LMA izcilā profesora Arvīda Drīzuļa dāvana pašam sev. Dāvana dzimšanas dienā. Lai arī profesors Drīzulis vairāk ir pazīstams kā izcils tēlnieks, šoreiz istādē būs apskatāmas mākslinieka gleznas, ko viņš pats dēvē par bildēm.

Izstādē „Stāsti bez rāmjiem” ir apkopotas bildes, ko mākslinieks radījis pēdējos gados gan savos mīļajos laukos Tukuma pusē, gan arī Rīgā. Katra mākslinieka bilde glabā sevī kādu stāstu. Šajā izstādē vēlamies parādīt ne tikai pašas bildes, bet izstāstīt arī katras gleznas stāstu. Izvēloties šo neparasto gleznu izstādīšanas principu, izstādes organizātori vēlējās uzsvērt profesora Drīzuļa neordināro, interesanto, reizēm vienkāršo, rezēm ne visai vienkāršo pieeju katras bildes radīšanā. Māksliniekam raksturīgs plašums , kas dažkārt mēdz pat atstāt audekla robežas, tādā veidā radot iespaidu, ka glezna un gleznas stāsts nebeidzas.

Profesors Arvīds Drīzulis dzimis 1934. gada 28. septembrī Tukuma rajona Dzirciemā, kur veākiem pieder saimniecība „Pumpuri”. Skolas gaitas uzsāka Zentenes pamatskolā, turpināja Lietišķās mākslas vidusskolā, kuru absolvējot, iestājās LMA Tēlniecības nodaļā. Pēc augstskolas beigšanas jaunais mākslinieks darba gaitas uzsāk pie pasaules slavena tēlnieka Ernsta Ņeizvestnija, lai jau pēc gada sāktu darbu LMA Dizaina nodaļā kā mācību meistars. Latvijas Mākslas akadēmijā profesors Drīzulis ir strādājis par laborantu, vecāko pasniedzēju, docentu un šobrīd ir LMA emeritētais profesors.

Izstādes atklāšana notiks 24. aprīlī plkst. 18:00. Izstāde būs apskatāma līdz 26. maijam radošo darbu galerijā, Rīgā, Artilērijas ielē 9, līdz 26. Maijam. Darba laiks: P-Pt 10.00 - 19.00, S 11.00 - 15.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV