Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Zināmi jauno un topošo literātu cikla „Pavasara gaidītāji” dalībnieki

Easyget.lv, 24.04.2014. 11:36

24. aprīlī plkst. 18.30 Mazajā Ģildē pasākumu cikla „Pavasara gaidītāji” ietvaros septiņi jaunie literāti lasīs savus darbus plašākai publikai.

Pieteikšanās cikla pirmajam pasākumam ir beigusies un ir zināmi 24.aprīļa pasākuma dalībnieki, kas ikvienu pasākuma viesi iepazīstinās ar savu daiļradi. Būs iespējams dzirdēt prozas fragmentus un dzeju, ko piedāvās Monta Cielava, Krišjānis Berķis, Eduards Plankājs, Elīna Zālīte, Roberts Līdaks, Ilze Zeltiņa un Oskars Tu. Pasākuma laikā viņu uzstāšanos papildinās muzikālas pauzes - 24.aprīļa pasākumā par to rūpēsies grupa „Mazie Meža Dīvainīši” (MMD) un ģitārists Gints Smukais.

Pasākumu cikls aizsākās 2013.gada pavasarī un šoreiz jau otro reizi aicinās jauno Latvijas literātu paaudzi demonstrēt savus darbus plašākā auditorijā. Savukārt, otrais cikla pasākums notiks 15.maijā. Darbu lasījumus klausīties aicināts ikviens interesents.

MMD kopā sākuši spēlēt 2007.gadā un līdz šim uzstājušies jau vairākos festivālos, tajā skaitā „Bildēs”. Šī brīža grupas sastāvs kopā spēlē aptuveni gadu – Andris un dvīņubrāļi Oskars un Rūdolfs spēlē ģitāras, mutes harmonikas, bungas un reizēm arī citus instrumentus, savukārt Turks spēlē čellu. Grupas mūzikas stilu, pēc viņu vārdiem, definēt nav iespējams, jo tas nākot „no sirds”, bet koncertos iespējams dzirdēt gana dažādus mūzikas skaņdarbus.

Gints Smukais ir 19 gadus vecs ģitārists, kas pats savu mūzikas stilu definē kā „Perkusiju pirkstu stilu”, kur no ģitāras skaņa daudzviet tiek izspēlēta netradicionālā veidā un korpuss tiek izmantots ritma grupām. Visi viņa skaņdarbi ir paša komponēti un pārstāv plašu spektru - sākot no mierīgām, jaukām un melanholiskām melodijām, līdz pat ātriem, tehniskiem skaņdarbiem.

Ieeja pasākumā bez maksas, un tas norisināsies Mazās Ģildes Lielajā zālē. To organizē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Papildu informācija https://www.facebook.com/MazaGilde

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV