Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Foto: Daugavpils kļūst par ievērojamu avangardisma centru

Easyget.lv, 25.04.2014. 10:13

Ceturtdien, 24.aprīlī, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs ar vairāku izstāžu atklāšanu svinēja gada dzimšanas dienu.
Foto: Daugavpils kļūst par ievērojamu avangardisma centru

Galerijas:

Nozīmīgo datumu vainagoja vairāku izcilu izstāžu atklāšana, tostarp, "Marks Šagāls un Eiropas avangardisti". Tādejādi Daugavpils ir kļuvusi par ievērojamu avangardisma centru.

Izstāde "Marks Šagāls un Eiropas avangardisti" ir pirmais Daugavpils Marka Rotko mākslas centra sadarbības projekts ar Marka Šagāla muzeju Vitebskā, Baltkrievijā. Līdzās Marka Šagāla oriģināldarbiem tajā būs skatāmas arī vairāku citu 20. gadsimta leģendāro mākslinieku litogrāfijas, tostarp, Braka, Matisa, Miro, Pikaso un daudzu citu pasaulslavenu mākslinieku darbi.

Marka Šagāla un avangardistu radīto pasakaino pasauli papildinās poļu mākslinieka Mareka Radkes futūristiskā izstāde-instalācija „Black”, kurā mākslinieks piedāvā skatītājiem iesaistīties viņa iesāktajā rotaļā ar telpu, gaismu, formu un krāsu.

Daugavpils mākslinieces Jeļenas Volkovas tēlniecības darbu izstādē „Nostaļģija” būs eksponēti talantīgās mākslinieces stājtēlniecības darbi, kuri galvenokārt tapuši 20. gadsimtā un kuri atspoguļo mākslinieces harismātisko personību. Īpaši aizraujoša izstāde būs klasiskās tēlniecības cienītājiem.

Pavasarīgus un gaišus mirkļus un noskaņas rādīs latviešu māksliniece Anita Meldere izstādē „Ekspresijas. Abstraktā glezniecība”. Anitas Melderes audekli staro no iekšpuses, un mākslinieces apbrīnojamā enerģija burtiski pulsē krāsu sarežģīto attiecību savstarpējās vibrācijās, aizraujot sev līdzi arī skatītāju.

Foto: Izstāde "Marks Šagāls un Eiropas avangardisti". Foto (c) Daugavpils TIC

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV