Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

TV3 atgriežas maģijas piepildītais seriāls „Reiz sensenos laikos”

Easyget.lv, 25.04.2014. 13:24

Laipni lūgti Storibrukā, pēdējā pilsētā Amerikas vidū, kur patvērusies īsta maģija. Tieši šeit vēl mūsdienās dzīvo tādi visiem labi pazīstami pasaku tēli kā Ļaunā karaliene, Sniegbaltīte, Princis, Sarkangalvīte, Trakais Cepurnieks un daudzi citi.

Storibrukā maģija ir dzīva un arī bīstama. Šajā pilsētā nekas nav parasti, jo ikviens, kurš skatījies pirmo sezonu seriālam Reiz sensenos laikos, zina – katrai burvestībai ir sava cena. Nenokavējiet Reiz sensenos laikos otrās sezonas pirmizrādi 14.maijā 22:10 un turpmāk tas skatāms ik trešdienu kanālā TV3!

Kā pasakas atgriezās mūsdienās

Pirms ieskatīties seriāla Reiz sensenos laikos otrās sezonas notikumos, ir vērts atcerēties, kā sākās aizraujošie notikumi Storibrukā. Pie Emmas Svonas pēc desmit gadiem ieradās viņas dēls Henrijs, kuru Emma bija atdevusi adopcijai. Puika pavēstīja, ka Emma ir Sniegbaltītes un Prinča Daiļā meita, kurai lemts lauzt Ļaunās Karalienes pasaku pasaulei uzlikto lāstu. Tas nozīmē, ka Emmai jādodas uz Storibruku, kur Ļaunā karaliene iebūrusi pasaku varoņus – tā, lai viņi neko neatcerētos un arīdzan nespētu šo pilsētiņu pamest. Turklāt tieši Ļaunā karaliene ir Henrija audžumāte. Tālāk notikumi attīstījās strauji, Emmai nenācās viegli pieņemt, ka Henrijs stāsta patiesību un viņa tiešām ir izredzētā. Galu galā viss nonāca tik tālu, ka bija apdraudēta mazā Henrija dzīvība un Emmai ar Ļauno karalieni nācās apvienoties, lai puiku glābtu. Emmai izdevās lāstu lauzt, pasaku varoņi atguva atmiņu, taču savu kārti izspēlēja vīrs, kuru pasaku pasaulē pazīst kā Rumpelrūķi, Storibrukā – kā Golda kungu, un maģija atgriezās pilsētā.

Bīstamā, bīstamā atriebība

Redzējušie zina – Rumeplrūķi jeb Golda kungu ar Ļauno karalieni saista sens naids, tā vārdā viņš gatavs ziedot svešas dzīvības. Jāatzīst, Golda kungs vispār ir ciets rieksts, vienlaikus spējīgs būt gan šarmants, gan ļauns. Viņam padodas visbrīnumainākās burvestības, taču par tām viņš parasti prasa visaugstāko cenu. Tagad Golda kungs apņēmies likt ciest savai galvenajai ienaidniecei – Ļaunajai karalienei –, un viņu daudz neuztrauc, ka atriebībā tiks ierauti arī pavisam nevainīgi un viņam tuvi cilvēki. Viņš ir izsaucis dzīvo pasaulē Rēgu, Dvēseļu laupītāju, un tas nudien ir baiss radījums.

Jauni varoņi, jauni notikumi

Izrādās, ka brīdī, kad Ļaunā karaliene nolādēja pasaku pasauli, tajā tomēr palika nostūris, kuru lāsts neskāra. Tajā joprojām dzīvo dažādi pasaku varoņi, taču liela daļa uz karalieni tur ļaunu prātu. Tieši uz šo nostūri pēc maģijas atgriešanās burvestība aizraus Emmu un Sniegbaltīti. Abas gaida bīstami piedzīvojumi, meklējot ceļu atpakaļ uz Storibruku. To laikā abas sastapsies ar Ļaunās karalienes māti, kā arī citiem gan negantiem, gan labiem varoņiem, iegūs draugus un ienaidniekus. Bet tikmēr Storibrukā ieradīsies Emmas pirmā mīlestība, kurš, izrādās, ir saistīts ar Golda kungu. Droši var apsolīt – Reiz sensenos laikos otrajā sezonā skatītājus atkal gaida aizraujoši un maģiski notikumi.

Seriāla panākumi

TV3 seriāls Reiz sensenos laikos ir vairāk nekā 20 reižu nominēts dažādām prestižām balvām, tostarp piecas reizes Primetime Emmy balvai par labākajiem tērpiem, grimu un vizuālajiem efektiem. Ļaunās karalienes atveidotāja aktrise Lana Parilla saņēmusi divas Amerikas televīzijas balvas kā labākā aktrise, savukārt Džaredu Gilmoru, kas seriālā tēlo Henriju, ASV Jauno aktieru asociācija 2012.gadā titulēja par labāko jauno aktieri.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV