Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ar soliņu pārkrāsošanu atklās projektu Ziedoņdārza stāsti

Easyget.lv, 28.04.2014. 14:50

Parka soliņi ir vieta, kur sākas satikšanās un tiek piemirsta ikdiena. Tāpēc, lai Eiropas kultūras galvaspilsētas klātbūtne būtu vizuāli sajūtama 2.maijā plkst.11:00 ar parka soliņu krāsošanu tiks atklāts Rīga 2014 projekts „Ziedoņdārza stāsti”.
Ar soliņu pārkrāsošanu atklās projektu Ziedoņdārza stāsti

Pēc mākslinieku gatavotajām skicēm košās krāsās ietērpsies gan daži jau parka esošie soliņi, gan scenogrāfa Artūra Arņa izgatavotie pārvietojamie koka soliņi. Jaunie koka soliņi kļūs par parka sastāvdaļu uz projekta laiku, lai ceļotu parkā uz vietām, kur norisināsies plānotās „Ziedoņdārza stāstu” aktivitātes.

Tas nebūs festivāls, kas apgriezīs ierasto parka dzīvi kājām gaisā. Tie būs dažādi stāsti, kas piedzīvoti Ziedoņdārzā. Daži no tiem: gleznošanas nodarbības ar māksliniekiem Reini Liepu un Lauri Kalniņu, vides mākslas akcija „Neparasto cilvēku neparastās tikšanās”, fotomākslinieku izstāde „Trīs”, foto orientēšanās sacensības „Pēdas Ziedoņdārzā”, Improvizācijas teātra meistarklase uz parka soliņiem, LKA Latvijas Kultūras koledžas laikmetīgās deju programmas studentu performance, piedzīvojums „Sajūtu taka”, bezmaksas velodarbnīca, Intelektuālā aerobika, sarunas gan par kultūras nozares aktualitātēm, gan par dzīvesstila žurnāla „Veto Magazine” tapšanu. Maija beigās notiks vairāki koncerti un dzejas vakari, 29. maija vakara koru koncertā “Laipa starp laikiem un kultūrām” piedalīsies koklētāja Laima Jansone.

30. maijā notiks Ielu kultūras pasākums ar populāru hip - hopa izpildītāju ansis un Oriole, Edavārdi, u.c. piedalīšanos un graffiti mākslinieku ddy DRG, Tomek, UKNO x MKTA, Rudens Stencil, Kiwie darbu izsole dos iedvesmojošu startu vasarai.

Projektu realizē LKA Latvijas Kultūras koledžas studenti kopā ar radošajām personībām.

Sarmīte Sīle, mākslas zinātniece: „Staigājot pa Ziedoņdārzu, priecājos, ka tas ir sakopts un strūklaka ir atjaunota. Reizēm apsēžos uz man zīmīgiem soliņiem un mēģinu atcerēties, kā jutās Sarmīte laikā, kad sapņi par dzīvi un mīlestību bija vēl tik rožaini. Ziedoņdārzs ir ļoti pareizi izplānots un sakrīt ar manām izjūtām par to, kādam jābūt dārzam. Būtu jauki, ja arī šeit tāpat kā Vērmaņdārzā, veidotos tradīcijas svētku svinēšanā. Dārza svētki, sporta spēles, koncerti šeit iederētos lieliski. Un koledžas aktivitātes ir apsveicamas.”

Vairāk informācijas - http://www.ziedondarzs.lv/

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV