Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Stīvens Spīlbergs veidos Roalda Dāla grāmatas “LDM” ekranizāciju

Easyget.lv, 29.04.2014. 08:31

Viens no visu laiku veiksmīgākajiem kino filmu veidotājiem, amerikāņu režisors, producents un scenārists Stīvens Spīlbergs paziņojis, ka uzņems filmu visai ģimenei pēc grāmatas “LDM” (“The BFG”) motīviem.
Stīvens Spīlbergs veidos Roalda Dāla grāmatas “LDM” ekranizāciju

Roalds Dāls tiek ierindots starp izcilākajiem divdesmitā gadsimta britu rakstniekiem, kura sarakstīto grāmatu vidū ir tādi klasiski darbi kā “Matilde”, “Čārlijs un šokolādes fabrika”, “Džordža brīnumzāles”, “Fantastiskais Lapsas kungs”, jau minētais “LDM” un citi stāsti bērniem un pieaugušajiem. Vairāki Roalda Dāla darbi jau tikuši ekranizēti. Grāmata “LDM” (Lielais Draudzīgais Milzis), kas pirmo reizi publicēta 1982.gadā un izdota arī latviešu valodā, vēsta par meiteni Sofiju un viņas draugu LDM, ar kuru kopā viņai nākas atbrīvot pasauli no ļaunajiem milžiem.

Stīvens Spīlbergs režisora amatā uzņēmis 50 kinolentes, bet kā producents piedalījies 140 filmu tapšanā. Viņa kontā ir gan godalgotas lentes (“Šindlera saraksts”, “Linkolns”, “Glābjot ierindnieku Raienu”), gan tādi kases grāvēji kā “Žokļi”, “Mākslīgais intelekts”, “Juras laikmeta parks”, “Pasauļu karš”, “Indiana Džounss” franšīze un citas nu jau par klasiku kļuvušas filmas. Roalda Dāla grāmatas ekranizācija tiks uzņemta studijas “DreamWorks” paspārnē, kas šī stāsta lielā ekrāna tiesības nopirka 2010.gadā. Jaunās filmas scenāriju sarakstījusi Melisa Matisone, ar kuru Spīlbergs sadarbojās filmas “Citplanētietis” veidošanā. Plānots, ka “LDM” filmēšanas darbi sāksies 2015.gada pirmajā ceturksnī, bet kinoteātros filma iznāks 2016.gada vasaras sākumā.

Stīvens Spīlbergs: “Grāmata “LDM” bērnus un pieaugušos turpina apburt jau vairāk nekā trīsdesmit gadus. Mēs, filmas veidotāji, esam pagodināti, ka Roalda Dāla ģimenes fonds ir devis savu piekrišanu stāsta ekranizācijai, un esam saviļņoti, ka varēsim šo iemīļoto literatūras klasiku nodot kinoskatītājiem.”

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV