Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sandijs Semjonovs un stāsts par Afganistānu Jūrkalnē

Easyget.lv, 29.04.2014. 09:05

Jūrkalnes Tautas namā 4. maijā plkst. 18.00 notiks dokumentālās filmas “Astoņi pilmēneši” seanss, tikšanās ar tās autoru Sandiju Semjonovu, kā arī Egila Helmaņa fotoizstādes “Atvadas no Afganistānas” atklāšana.
Sandijs Semjonovs un stāsts par Afganistānu Jūrkalnē

Līdz 2014. gada nogalei tiek plānota ārvalstu karaspēka izvešana no Afganistānas, un šis ir pēdējais gads, kad Latvijas karavīri piedalās šajā NATO vadītajā starptautiskajā operācijā. Dokumentālā filma “Astoņi pilnmēneši” stāsta par mūsu karavīru piedzīvoto Afganistānā, cilvēcību, pārdomām un emocijām, kas valda kara pārņemtajā zemē. Filmas veidotāji piecas nedēļas seko Latvijas un ASV karavīriem, klātienē fiksējot kara un sadzīves ainas, un ļauj skatītājiem kļūt par notikumu lieciniekiem vienā no pasaules bīstamākajām vietām. Autori norāda, ka “šis nav stāsts par karu pret terorismu, bet gan stāsts par to, kā karš maina cilvēku”.

“Astoņi pilnmēneši” pirmizrādi piedzīvoja 2011. gadā. Filmu veidoja Ģirts Straustiņš, Zane Peneze un Sandijs Semjonovs, kurš Latvijas Neatkarības atjaunošanas svētkos labprāt piekritis pastāstīt par Afganistānā pieredzēto arī Jūrkalnes iedzīvotājiem un viesiem.

Pēc filmas izrādīšanas Jūrkalnes Tautas nama otrajā stāvā tiks atklāta fotoizstāde “Atvadas no Afganistānas”, kas tapusi septiņu gadu laikā un kas ataino šīs valsts skarbo ikdienu, patiesos cilvēkus un unikālo dabu. Atklāšanā piedalīsies arī fotogrāfiju autors Egils Helmanis, kurš pasākuma apmeklētājus iepazīstinās ar šo bieži pieminēto, bet maz zināmo valsti.

Pasākumu sadarbībā ar Jūrkalnes Tautas namu organizē biedrība “Vēju sēta”. 4. maija svētki Jūrkalnē iesāks piecu notikumu ciklu, ko turpinās Jūrkalnes tūrisma sezonas atklāšana un talka, Vasaras saulgriežu svinības, Jūrkalnes starptautiskais mākslas plenērs un Ābolu balle.

Foto: Egils Helmanis “Atvadas no Afganistānas”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV