Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Elektriskais signāls skaņās un krāsās – Clausthome & Mārtiņš Ratniks

Easyget.lv, 29.04.2014. 10:48

16. maijā Spīķeru koncertzālē festivāla “Māksla+Komunikācija 2014” programmā līdzās vairākiem ārvalstu māksliniekiem kā vienīgie Latvijas pārstāvji uzstāsies skaņu mākslinieku apvienība “Clausthome” un video mākslinieks Mārtiņš Ratniks, koncerta viesus iepazīstinot ar oscilonu abstrakcijām un elektrības grafiku.
Elektriskais signāls skaņās un krāsās – Clausthome & Mārtiņš Ratniks

Mūziķu apvienība Clausthome nodarbojas ar dažāda veida radiofrekvenču skenēšanu, radiosignālu kolekcionēšanu, skaņas atgriezeniskās saites un modulācijas eksperimentiem. Mārtiņš Ratniks ir viens no zināmākajiem Latvijas video māksliniekiem, kura eksperimenti mākslas un tehnoloģiju jomā ir guvuši arī starptautisku atzinību. Sadarbība starp Mārtiņu Ratniku un Clausthome nebūs pirmreizēja, mākslinieki iepriekš sadarbojušies arī citos projektos, kā, piemēram, “Spektrosfēra” (2006), “Neatklātā planēta” (2012) u.c. Gūdami starptautisku ievērību, mākslinieki vairākkārt uzstājušie prestižās mākslas telpās un festivālos Francijā, Nīderlandē, Vācijā u.c.

16. maija vakarā latviešu skaņu mākslinieku apvienība “Clausthome” (Lauris Vorslavs, Ģirts Radziņš) un video mākslinieks Mārtiņš Ratniks koncerta apmeklētājiem piedāvās skaņas un video performanci – elektriskā signāla modulāciju un grafiku, radot piesātinātas skaņu ainavas un elektromagnētisko viļņu kolāžas. Tās būs meditatīvi vizuālas sarunas ar elektrību, atmetot visu lieko un paliekot pie analogā sākuma ar slēgumiem, kuros “skan” elektriskā signāla viļņu pamatformas un to kombinācijas.

Performances un elektroniskās mūzikas koncerts ir daļa no 16. starptautiskā mediju kultūras festivāla “Māksla+Komunikācija 2014”, kas ik gadu pulcē ap simts dalībnieku no dažādām pasaules valstīm, lai diskutētu par jaunākajām idejām un tendencēm mākslā, sabiedrībā, zinātnē un tehnoloģiju attīstībā.

No 15. līdz 18. maijam Rīgā un Liepājā norisināsies 16. starptautiskais jauno mediju kultūras festivāls “Māksla+Komunikācija 2014”, kas ir vadošais festivāls Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā un ik gadu aktualizē inovatīvas tēmas un iepazīstina ar mākslas un jauno tehnnoloģiju attīstības tendencēm.

Šī gada festivāla programma papildina vērienīgo laikmetīgās mākslas izstādi “Lauki”, kas norisinās Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros un būs skatāma no 16. maija līdz 3. augustam LNMM izstāžu zālē Arsenāls.

Biļetes uz “Māksla+Komunikācija 2014” festivāla koncertu ir nopērkamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas: 9 EUR, studentiem, skolēniem un pensionāriem – EUR 4,50, uzrādot Dienas Drauga karti – 8 EUR. Biļetes varēs iegādāties arī pirms koncerta (vietu skaits ierobežots). Koncerta sākums plkst. 20:00.

Festivāla mājaslapa: http://fields.rixc.lv
RIXC Facebook: http://www.facebook.com/rixcriga
RIXC Twitter: http://twitter.com/rixcriga

Foto: Clausthome & Mārtiņš Ratniks. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV