Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Džonijs Deps trillerī “Transcendence” atveido bīstamu zinātnieku

Easyget.lv, 30.04.2014. 09:13

2. maijā Latvijā sāk demonstrēt zinātniskās fantastikas trilleri “Transcendence” ar Holivudas zvaigzni Džoniju Depu titullomā.
Džonijs Deps trillerī “Transcendence” atveido bīstamu zinātnieku

Džonija Depa ekrāna partneri jaunajā filmā ir “Oscar” balvas laureāts Morgans Frīmens, Rebeka Hola, Pols Betanijs, Keita Mara, Kilians Mērfijs un citi. Filma ir godalgotā kinooperatora, ASV Kinoakadēmijas balvas ieguvēja Volija Fistera (“Memento”, “Pirmsākums”, “Tumšais bruņinieks” u.c.) debija režisora amatā.

Trilleris “Transcendence” ir stāsts par Doktoru Vilu Kasteru (Džonijs Deps) – vadošo pētnieku mākslīgā intelekta jomā. Pēc tam, kad kāds no viņa pretiniekiem sašauj Dr. Kasteru, mirstošais zinātnieks lejupielādē savu prātu datorā un pēc nāves iegūst neierobežotu varu, par kādu nav uzdrošinājies sapņot. Drīz viņa intelekts kļūst bīstams cilvēcei, un pat viņa sieva un labākais draugs neredz iespēju zinātnieku apturēt.

Filmas “Transcendence” centrālā zvaigzne Džonijs Deps stāsta par tehnoloģijām, mākslīgo intelektu un lomu šajā lentē: “Vai esat pievērsuši uzmanību tam, cik ātri attīstās mūsdienu tehnoloģijas, cik ātri noveco tehnoloģijas, un kā mainās cilvēku paradumi? Kur palikuši kompaktdiski un citas ikdienišķas lietas? Padomājiet par to. Kaut gan, jāatzīst, ka man pašam reālajā dzīvē attiecības ar tehnoloģijām nav nemaz tik spožas. Ja iespējams, es izvairos no viedtelefoniem, skārienjūtīgajiem datoriem un citām lietām... Esmu vecmodīgs un saudzēju savus īkšķus (smejas).” Vaicāts par to, kā aktieris gatavojās lomai jaunajā filmā, vai Dr. Kasters ir tikpat ekscentrisks kā viņa populārākie varoņi un vai šī loma atšķiras no citiem viņa darbiem, Deps atbild: “Patiesībā spēlēt ikdienišķus varoņus un tēlus, kas līdzīgi man pašam, ir sarežģītāk un intīmāk. Ar visām šīm ekscentriskajām lomām (piemēram, “Karību jūras pirātu” filmās) es vienmēr mēģinu paslēpties. Man tas ir svarīgi – katru reizi radikāli mainīties. Protams, tas viss ir atkarīgs no scenārija un tā, kā kopā ar konkrētās filmas veidotājiem mēs attīstām varoņus, jo ir jāņem vērā gan autoru, gan režisora, gan arī manas idejas. Ir jāspēj sadarboties! Taču runājot par jauno filmu, es jau no paša sākuma zināju, ka nebūs jāliek lietā pārmērīgs grims, jāvelk ērmīgas cepures vai jākrāso mati rozā krāsā... un tas mani uzrunāja.”

Video ar subtitriem latviski:

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV