Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ar kultūras domugraudiem un vafeļu cepšanu atklāta kultūras vasarnīca „Esplanāde 2014”

Easyget.lv, 30.04.2014. 11:15

Otrdien, 29.aprīlī, tika atklāta Eiropas kultūras galvaspilsētas kultūras vasarnīca „Esplanāde 2014”.
Ar kultūras domugraudiem un vafeļu cepšanu atklāta kultūras vasarnīca „Esplanāde 2014”

Galerijas:

Kultūras vasarnīcas atklāšanas namamātes lomā iejutās nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle, aicinot Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku, Rīga 2014 partnera Lattelecom valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi un ERGO valdes locekli Ingrīdu Ķirsi pirmos iesaistīties kultūras vasarnīcas aktivitātēs. Par sadarbības uzsākšanu ar Rīga 2014 paziņoja un Rīga 2014 oficiālo saldējumu Ekselence dubultajā šokolādes glazūrā prezentēja AS „Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs. Sadarbību ar Rīga 2014 šosezon uzsāk arī AS „Laima”. AS „Laima” valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis atklāšanas viesus cienāja ar savu saldumu sortimentu, pavēstot par pasākumiem, kas šogad ļaus Rīgu iepazīt kā leģendāru saldumu pilsētu.

„Mūsu kultūras vasarnīca ir atvērta. Tā ir tikšanās vieta, kur rosīgiem cilvēkiem ieskriet pusdienas laikā vai atvilkt elpu pēc saspringtas darba dienas. Ikviens šeit var uzzināt Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas jaunumus, iegādātos biļetes un piedalītos mūsu notikumos,” pauž nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

„Lattelecom kā tehnoloģiju uzņēmums var palīdzēt kultūrvēsturisko mantojumu padarītu pieejamu plašai sabiedrībai. Tieši tāpēc esam Rīga 2014 Kultūras vasarnīcā ierīkojuši ātrgaitas optisko internetu, kas šajā vietā paliks ilgtermiņā un būs izmantojams dažādos kultūras pasākumos. Ticu, ka, esot Eiropas kultūras galvaspilsētas godā, Rīgai izdosies parādīt mūsu izcilākos kultūras un radošās domas piemērus. Tas iespējams, drosmīgas idejas apvienojot ar jaunākajām tehnoloģijām, lai radītu neaizmirstamu kultūras pārdzīvojumu,” uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

„Jau vairāk nekā 144 gadus Laima ir bijusi vienota gan ar Rīgas, gan visas Latvijas īstajām vērtībām, kuras nenoliedzami visspilgtāk atspoguļojas tieši mūsu valsts kultūrā. Ir patiess prieks un lepnums par to, ka Latvijas galvaspilsēta Rīga, šogad būdama Eiropas kultūras galvaspilsēta, vēl vairāk var dalīties ar plašo pasauli, ar mūsu Latvijas kultūras vērtībām un tradīcijām, un iedvesmot citus tās baudīt. Šajā vissaldākajā gadalaikā - vasarā, Laima aicina ikvienu izvēlēties Mīlestību un Laimas šokolādi – īstas vērtības, kas palīdzēs vēl vairāk izbaudīt visu to skaisto, ko īpaši šogad pasaulei sniegs mūsu skaistās Latvijas galvaspilsēta Rīga – iedvesmas pilsēta,” akcentēja AS „Laima” valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

„Svinot vasaras sākumu, kas solās būt arī karstākā kultūras notikumu sezona Rīga 2014 programmā, esam priecīgi iepazīstināt ar oficiālo Rīga 2014 saldējumu – Ekselence dubultā šokolādes glazūrā. Saldējums ir ražots no īsta Latvijas piena un krējuma dubultā piena šokolādes glazūrā ar trīs veidu mērcēm – karameļu, ķiršu un granātābolu/ aveņu. Tas būs nopērkams gan Latvijā, gan ārvalstīs un atpazīstams pēc Rīga 2014 logotipa uz izsmalcinātās kastītes,” uzsver AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs. „Šis ir tehnoloģiski izsmalcinātākais un reizē iecienītākais no Ekselence saldējuma veidiem. Tādēļ tieši šis produkts ir cienīgs nest Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas vārdu. Ekselence dubultā šokolādes glazūrā iepriecinās ne tikai visus kultūras mīļus un saldējuma cienītājus, bet būs arī gardākais Rīgas kultūras galvaspilsētas suvenīrs un reklāmas nesējs,” papildina N.Staņēvičs.

Kultūras vasarnīcā Esplanādē apdrošināšanas sabiedrība ERGO ir padomājusi arī par mazākajiem pasākumu apmeklētājiem, ierīkojot bērnu drošības skoliņu, kur varēs apgūt ceļu satiksmes drošības pamatus un svarīgākos drošības principus.

Ingrīda Ķirse, ERGO valdes locekle Baltijā stāsta: „Mums ir svarīgi, lai ikviens Rīga 2014 pasākumu apmeklētājs justos droši un bez bažām, tāpēc esam dāvājuši apdrošināšanu gan visiem pasākumiem, kas šogad notiks Esplanādē, gan citām nozīmīgākajām Eiropas kultūras galvaspilsētas norisēm Rīgā. Bet īpaši svarīgi mums ir, lai vismazākie viesi zina būtiskāko par savu drošību uz ceļa un atrodoties publiskās vietās. Esam sagatavojuši interesantu ERGO drošības skoliņu, kur katrs mazais dalībnieks varēs, pārbaudīt savas zināšanas, apgūt pamatus un saņemt droša gājēja apliecību.” ERGO drošības skoliņa bērniem darbosies Esplanādē vairāku Bērnu dienu ietvaros, kā arī lielākajos Rīga 2014 pasākumos.

„Esplanāde 2014” strādās no 29. aprīļa vakara līdz 5.oktobrim katru dienu no pl.12.00 līdz pl.20.14 (vai līdz pasākuma beigām). Visi pasākumi kultūras vasarnīcā būs bez maksas. Plašāka informācija par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu un kultūras vasarnīcas norisēm kultūras portālā www.riga2014.org. Kultūras vasarnīcas aktualitātēm iespējams sekot līdzi facebook.com/vasarnica2014

Foto: Kultūras vasarnīcas „Esplanāde 2014” atklāšana. Foto (c) Kaspars Garda, Rīga 2014

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV