Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Brīvdabas muzejā notiks vasaras sezonas atklāšana un informācijas stunda

Easyget.lv, 30.04.2014. 11:19

Dabā plaukst pavasaris, un Brīvdabas muzejā sākas vasaras sezona – pēc ziemas tiek atvērtas ēkas un sētas. Lai iepazītos ar Brīvdabas muzeja 90. sezonas jauno piedāvājumu apmeklētājiem, 1. maijā plkst. 13:00 Zemgales sētā notiks informācijas stunda, uz kuru laipni aicināti visi muzeja interesenti.
Brīvdabas muzejā notiks vasaras sezonas atklāšana un informācijas stunda

Jau šopavasar Zemgales sētas dzīvojamā māja ir tikusi pie jauna niedru jumta seguma. Tālab šogad muzeja informācijas stunda plkst. 13:00 notiks Zemgales sētā, kur būs iespējams iepazīties gan ar muzeja piedāvājumu 2014. gada vasaras sezonā, gan uzzināt par muzeja īstenotajiem un plānotajiem projektiem galvenajā ekspozīcijā Rīgā, lauku ekspozīcijās „Vītolnieki” Rucavas novadā un „Vēveri” Vecpiebalgas novadā.

Plkst. 14:00 Zemgales sētā notiks Brīvdabas muzeja Krājuma nodaļas vadītājas Dainas Kraukles grāmatas „Gadatirgi Latvijā. Zemgale” atvēršana, piedaloties zemgaliešu folkloras kopai „Dimzēni”. Priedes kroga saimnieki būs sagādājuši īstu pavasara zupu, kuru varēs nobaudīt ikviens informācijas stundas un grāmatas atvēršanas viesis.

Vidzemes sētā no plkst. 12:00 līdz 16:00 aicinām uz neparastu ekspresizstādi „Pavasara vētīšanas darbi Vidzemē”, kur muzeja tekstiliju krājuma glabātāja Aija Vistere iepazīstinās ar priekšmetiem, kas ikdienā slēpti apmeklētāju acīm.

Vasaras sezonas atklāšanas dienā apmeklētāji aicināti uz divām bezmaksas ekskursijām: plkst. 12:15 ekskursiju vadīs muzejpedagoģe Baiba Magona, bet plkst. 15:15 – direktora vietnieks-galvenais krājuma glabātājs Mārtiņš Kuplais. Ekskursiju sākums pie muzeja galvenās ieejas.

Šis gads Brīvdabas muzejā aizritēs 90. gadskārtas zīmē. Galvenais jubilejas gada publiskais notikums būs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru rīkotās Novadu dienas 14. un 15. jūnijā un vērienīgs 90 gadu jubilejas koncerts 15. jūnijā Kurzemes zvejniekciema pļavā. Koncertā piedalīsies grupa „Folkvakars”, postfolkloras grupas „Zari”, dūdu un bungu mūzikas grupa „Auļi”, folk-roka grupa „Skyforger”.

7. un 8. jūnijā notiks jau 44. Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus. Šogad gadatirgus viesi – Novgorodas tāsinieki.

Eiropas akcijā Muzeju nakts, kas notiks 17. maijā, muzejs piedāvās programmu „Saules akmens mēnessgaismā”: izglītojoši izzinošs un dziedoši rotaļīgs vakars ar dzintara rotu defilē priekšnesumu Kurzemes zvejniekciemā.

Foto: Zemgales sēta. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV