Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izsludināts īsfilmu festivāls Starmetis

Easyget.lv, 30.04.2014. 13:43

Otro gadu notiks t/p Alfa rīkotais īsfilmu festivāls Starmetis, kura mērķis ir atklāt un atbalstīt jaunus talantus filmu veidošanā, kā arī veicināt Latvijas kino attīstību.
Izsludināts īsfilmu festivāls Starmetis

Festivāls Starmetis tiek veidots kā ilgtermiņa iniciatīva, ko paredzēts turpināt ikgadējos pasākumos un filmu prezentācijās.

Konkursam aicināti pieteikties kino entuziasti, kā arī esošie un topošie kinoprofesionāļi no Latvijas. Konkursā tiks noteikti trīs dalībnieki, no kuriem katrs saņems 3000 eiro īsfilmas realizēšanai. Uzvarētāju filmu pirmizrāde norisināsies festivāla Starmetis 2014 laikā, kas plānota septembrī.

Pieteikšanās konkursam ilgs līdz 23. maijam plkst 12.00, sūtot īsfilmas stāstu vienā teikumā, sinopsi, aprakstu un scenārija pirmo uzmetumu latviešu un angļu valodā 4–12 minūšu garai īsfilmai uz e-pastu: starmetis@alfaparks.lv. 2014. gada festivāla devīze: “Dzīvē mēdz būt kā kino, tomēr, ja tā vēl nav noticis...” Detalizēta informācija par konkursa nolikumu ir pieejama t/p Alfa mājaslapā http://www.alfaparks.lv/lv/starmetis.

“Organizējot šo festivālu, vēlamies sniegt iespēju auditorijai iepazīt Latvijas kino nozares jaunumus un atbalstīt daudzsološos talantus, kā arī lieliski pavadīt laiku interesantā un radošā vidē. Savukārt konkursa dalībniekiem tiks sniegta iespēja uzlabot zināšanas un iepazīt kinopasauli no praktiskās puses, konsultējoties ar nozares profesionāļiem. Šogad kā īpašo pasākumu piedāvājam ikvienam interesentam 10. maijā t/p Alfa kino Cinamon apmeklēt scenārista Laura Gundara lekciju par īsfilmas scenārija veidošanu,” stāsta t/p Alfa vadītāja Liene Apine.

Konkurss notiks vairākās kārtās. Pirmajā kārtā profesionāla žūrija trīs cilvēku sastāvā izvērtēs iesūtītos darbus un atlasīs no tiem desmit labākos. Žūrijas locekļi ir Dita Rietuma, Roberts Vinovskis un Jānis Nords. 11. - 12. jūnijā notiks scenāriju attīstīšanas darbnīca, kuras laikā desmit atlasīto projektu autoriem būs jāizveido galascenārijs. Darbnīcas lielākā vērtība ir ne vien trīs īsfilmas noslēgumā, bet vēl septiņi lieliski stāsti, ar kuriem autori varēs strādāt nākotnē. Pēc scenāriju galaversiju iesniegšanas pretendenti tiks aicināti uz interviju, lai žūrijai prezentētu savu scenāriju. 19. jūnijā tiks paziņoti trīs labākie scenāriji, kuru autoriem katram tiks segti izdevumi īsfilmas realizēšanai EUR 3000 apmērā.

Noslēguma pirmizrādei, kas notiks septembrī t/p Alfa kino Cinamon, iespējams iesniegt arī jau gatavas vēl nepublicētas līdz desmit minūtēm garas spēlfilmas, kas tapušas 2013. gadā, bet ne agrāk. Darbiem konceptuāli jāatbilst devīzē ietvertajai idejai: „Dzīvē mēdz būt kā kino, tomēr, ja tā vēl nav noticis...”. Par Grand Prix titulu, kā arī par iespēju iesniegt darbus vairākos starptautiska mēroga īsfilmu festivālos un personīgi doties uz Eiropas lielāko īsfilmu festivālu Klermonferānā, Francijā cīnīsies desmit īsfilmas.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV